Nyhet från SkimSafe: Så blir du trygg online 

Nu lanseras en ny skyddstjänst av identitet och kortuppgifter på nätet. Tjänsten, som kommer från SkimSafe, bevakar ens personuppgifter online för att snabbt kunna se onormal aktivitet så att man enkelt kan agera om bedragarna är framme. Nu kan man prova tjänsten gratis i 1 månad. 

Skydda din identitet med SkimSafe Online: Prova 1 månad helt kostnadsfritt >>  

Från skaparna bakom SkimSafe-kortet lanseras nu ett nytt och effektivt skydd mot digitala bedrägerier.

Tjänsten bevakar din digitala identitet och meddelar så fort något inträffar så att ett pågående bedrägeriförsök kan stoppas direkt. Man får notiser ifall någon till exempel har tagit en kreditupplysning på en eller om ens betalkortsnummer publicerats på internet.

Den som abonnerar på SkimSafe Online får även tillgång till assistans dygnet runt, och råkar man ut för något så utreder och åtgärdar de vad som hänt. Även i domstol, om det skulle behövas.

Bland landets vanligaste brott

Enligt BRÅ anmäldes 155 000 kort- och identitetsbedrägerier under 2019. Ett av de mer förekommande brotten är så kallade CNP-bedrägerier, när bedragaren använder sitt offers kortuppgifter för att göra ett köp eller ta ett lån.

Ett av de viktigaste tipsen från polisen är att använda tjänster som ger en information direkt i mobilen eller via e-post om någon tagit en kreditupplysning på en**. Då har man chansen att agera snabbt genom att kontakta aktuellt kreditbolag och stoppa krediten eller lånet från att beviljas.

Abonnemanget för SkimSafe Online finns i tre versioner: standard för en person, duo för två och familj för upp till fem personer.

Tjänsten har ingen bindningstid, utan är helt enkelt ett schysst och heltäckande skydd mot bedrägerier mot dig på internet.

Prova gratis i 1 månad! Ingen bindningstid eller självrisk >>

Skimsafe Online finns också att köpa i butik hos Clas Ohlson.
__________

*Brottsförebyggande Rådet

**Polisen

Nästa artikel