Glöm inte SkimSafe under mellandagarna

Polisen varnar nu för moderna ficktjuvar som kapar kortuppgifter utan att offren märker något. Under mellandagarna kan det vara extra viktigt att tänka på att skydda sina betalkort. 

Med SkimSafe-kortet i plånboken behöver du inte oroa dig för att bli utsatt för trådlös skimning. Klicka HÄR för att beställa hem kortet – det går att betala med kort eller faktura. 

Polisen har i dagarna gått ut med att de förra året fick in 80 000 anmälda brott relaterade till stulna kortuppgifter – en siffra som förväntas öka ännu mer i år.

I samband med att julhandeln nu har börjat rör sig allt mer shoppingglada ute på stan och i butikerna, men där kan också bedragarna finnas, som med en mobilapp eller en avläsare kan kopiera kortuppgifter utan att man som offer märker någonting förrän det är försent.

Metoden som bedragarna använder går under namnet trådlös skimning – något som fler svenskar riskerar att bli utsatta för då antalet kontaktlösa betalkort fortsätter att öka i Sverige.

Så enkelt skyddar man sig

Den nya tekniken, där man bara behöver blippa betalkortet utan att slå in sin kod, är förvisso smidig och snabb, men den innebär även en risk att drabbas av trådlös skimning.

Det finns dock ett enkelt och smart sätt att skydda sig mot denna typ av kortbedrägeri. Klicka HÄR för att beställa hem kortet – det går att betala med kort eller faktura. 

SkimSafes skyddskort är det mest sålda skyddet mot trådlös skimning i Norden. Kortet har en inbyggd störsändare som helt enkelt blockerar alla trådlösa skimningsförsök.

– I samband med att allt fler betalkort i Sverige blir kontakt­lösa kan dessvärre många bli drabbade av tjuvens nya metod. De som håller på med den här typen av trådlös skimning är högkvalificerade inom området, säger SkimSafes säkerhetsexpert Björn Granberg.

”Årets julklapp”

Allt du behöver göra är att placera SkimSafe-­kortet i din plånbok tillsammans med dina övriga betalkort.

SkimSafe-­kortet fungerar i hela världen, och medan du har det i plånboken så behöver du inte oroa dig för att drabbas av trådlös skimning.

– Det borde bli årets julklapp, då det helt klart är en smart inves­tering som skyddar dina pengar. Alla familjemedlemmar kan ha användning för SkimSafe-­kortet, säger Granberg.

Med SkimSafe-kortet i plånboken behöver du inte oroa dig för att bli utsatt för trådlös skimning. Klicka HÄR för att beställa hem kortet – det går att betala med kort eller faktura. 

Nästa artikel