En av fem Uppsalabor har utsatts för kortbedrägeri – så skyddar du dig

Över en femtedel av Uppsalaborna har utsatts för kortbedrägeri visar en färsk undersökning. Men det finns ett enkelt sätt att skydda sig mot tjuvarnas senaste metod.

Sedan de nya kontaktlösa betal­korten infördes har det blivit betydligt enklare för tjuvar att komma åt kortupp­gifter genom trådlös skimning, alltså att trådlöst avläsa korten.

Det betyder att tjuven på bara några sekunder kan stjäla kortuppgifter med sin mobiltelefon genom att gå förbi eller stå nära offret. Använder tjuven en avläsare kopplad till en laptop kan de komma åt informationen på mycket längre avstånd än så. Sedan är det fritt fram för bedragaren att använda kortuppgifterna vid till exempel internet­köp.

Klicka här för att beställa hem ett SkimSafe-kort – nu med GRATIS FRAKT! Kortet är det mest effektiva skyddet mot trådlös skimning.

En av fem utsatta för kortbedrägeri

En marknadsundersökning på beställning av säkerhetsföretaget SkimSafe visar att 22 procent av Uppsalaborna har utsatts för kortbedrägeri någon gång – men endast en femtedel har ett skydd i plånboken för att undvika tjuvarnas nya skimningsmetod.

Hela 80 procent av de tillfrågade i Uppsala län oroar sig för att utsättas för kortbedrägeri, och de flesta försöker skydda sig genom att dölja till exem­pel pinkoden. Detta hjälper dock inte mot de trådlösa avläsarna. Som tur är finns det ett smart sätt att skydda sig mot den här typen av skimning.

Klicka här för att beställa hem ett SkimSafe-kort – nu med GRATIS FRAKT! Kortet är det mest effektiva skyddet mot trådlös skimning.

Skydd mot trådlös skimning

Ett speciellt skyddskort från SkimSafe gör det tryggt att bära med sig betalkort och man slipper oroa sig för trådlösa tjuvar. Kortet, som har en inbyggd störsändare, blockerar nämligen alla möjligheter att skimma. Varje kort är dessutom individuellt kvalitetskontrollerat. Du kan enkelt beställa hem ett SkimSafe-kort genom länken nedan, helt fraktfritt.

Undersökningen är genomförd av IPSOS i november 2019 med 2 700 svarande från hela Sverige.

Skyddar hela plånboken

  • SkimSafes skyddskort ser ut som ett vanligt betalkort, men innehåller en störsändare som gör att skimningsutrustning inte kan läsa av kortuppgifter
  • SkimSafe-kortet placeras i plånboken och skyddar upp till 3 cm på varje sida
  • SkimSafe-kortet påverkar inte betalkortens chip eller magnetremsa
  • Passa på: Köp kortet för 299 kr – just nu med FRI FRAKT

Nästa artikel