Yksi järvi, kaksi maata ja kymmeniä eri aktiviteetteja

Publicerat: 2018-12-2

Ranskan ja Sveitsin välissä sijaitseva Genevenjärvi, ranskaksi Lac Léman on Keski-Euroopan suurin järvi ja sen ympärillä riittää tekemistä useaksi päiväksi. Ota auto alle ja nauti järven ympärillä olevista erilaisista luontoaktiviteeteista ja upeista maisemista.

Suunnitteletko lomaa Keski-Eurooppaan ensi kesälle? Klikkaa ja lue lisää!

Geneve on kansainvälinen suurkaupunki, jossa historia, kulttuuri ja luonto kohtaavat sulassa sovussa. Itse kaupungissa riittää nähtävää useammaksi päiväksi, mutta jos kaipaat lomaltasi muutakin, kannattaa silloin tehdä tutkimusmatka myös Geneven lähiympäristöön.

Noin 70 kilometrin pituista Genevenjärveä ympyröi toinen toistaan upeampi pikkukylä, joissa matkailijaa hemmotellaan paitsi idyllisillä maisemilla, myös maistuvilla paikallisilla herkuilla. Luonto on Genevessä lähellä ja luonnonystäville retki järven ympäri on takuuvarmasti unohtumaton kokemus.

Mukulakiviset kadut, vihreät puistot, kirkasvetinen järvi ja siinä lipuvat purjeveneet rauhoittavat paitsi mieltä, myös vievät alta aikayksikön lomatunnelmaan. Retki järven ympäri onkin loistava mahdollisuus paeta luontoon, kun olet nauttinut tarpeeksi Geneven metropolitunnelmasta.

Historian havinaa ja leppoisaa rantaelämää

Järven ympäri ajaa autolla muutamassa tunnissa, mutta siellä viihtyy pidempäänkin. Upeat vuoristomaisemat aukeavat reitin varrella ja samalla voit myös poiketa viininviljelyalueilla. Järven itäpäässä sijaitseva, 1200-luvulla rakennettu Chillonin linna on yksi Sveitsin suosituimpia nähtävyyksiä ja siellä käy vuosittain satoja tuhanseja turisteja. Linnan läheltä löytyy myös yksi Geneven alueen suosituimpia uimarantoja, johon voit pulahtaa Chillonin linnassa vierailun jälkeen.

Seuraavaksi voit jatkaa matkaasi Lausannen kaupunkiin, joka on yksi Sveitsin suurimpia kaupunkeja. Pakkaa eväät koriin ja lähde viihtymään rannalle. Kesällä erilaiset vesiurheilulajit houkuttelevat puoleensa, kun taas talvella voit nauttia upeasta luonnosta järven vieressä kulkevalla luontopolulla.

Montreuxin alppimaisemia voi ihastella samalla, kun istut rantabulevardilla palmujen katveessa. Kaupungissa onkin tavallista leudompi ilmasto, kuin muissa alueen kaupungeissa. Suomalaisia matkailijoita kiinnostaa varmasti myös se, että kaupungista löytyy Marsalkka Mannerheimin mukaan nimetty puisto, koska Montreux kuului myös entisen presidenttimme suosikkikohteisiin.

Luonto on lähellä myös kaupungissa

Jos et halua kiertää koko Genevenjärveä, löytyy järven alueelta paljon nähtävää ja tehtävää myös Geneven kaupungin läheisyydessä. Voit joko ihastella Geneven kaupunkia järveltä käsin risteilyn muodossa tai risteillä vaikka Yvoiren keskiaikaiseen kaupunkiin.

Vain kivenheiton päässä keskustan vilinästä ja vehreästä Eaux-Vives puistosta sijaitsee kaunis ranta-alue Baby Plage, johon geneveläiset kerääntyvät uimaan ja ottamaan aurinkoa kesäisin. Geneven ranta-alueelta löytyy myös monia kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Jet d’Eau, 140 metriä korkea suihkulähde, joka houkuttelee mahtipontisuudellaan lukuisia turisteja.

Nauti kupillinen hyvää kahvia ja ihastele järvimaisemia shoppailun lomassa. Genevenjärvellä viihtyvät myös lukuisat joutsenet, joita innokkaat turistit ja paikallisetkin ikuistavat filmirullalle.

Suunnitteletko lomaa Keski-Eurooppaan ensi kesälle? Klikkaa ja lue lisää!

Nästa artikel