Tästä syystä Geneve on kulinaristien suosikkikohde

Publicerat: 2018-24-1

Kun olet jo matkannut Italian ja Espanjan ruokametropoleissa ja etsit jotain uutta ja unohtumatonta, kannattaa vierailla Sveitsin ja Ranskan rajalla sijaitsevassa Genevessä. Kansainvälinen kaupunki sopii mainiosti leppoisaan viikonloppulomailuun, jossa pääosaa esittävät hyvä ruoka, suositut viinit ja kulinaristiset elämykset.

Haluatko viettää upean elämysloman hyvän ruoan ja viinin parissa? Klikkaa!

Sveitsin toiseksi suurin kaupunki Geneve on sekoitus historian havinaa sekä kansainvälistä tunnelmaa. Historiasta ovat kaupunkikuvassa muistuttamassa vanhat kirkot ja muut rakennukset, mutta nykyään kaupunki tunnetaan sen lukuisista konferensseista ja tapahtumista ja sitä pidetään myös Euroopan diplomatian keskuksena.

Harva tosin arvaa, että Geneve on myös täydellinen lomakohde kulinaristeille, jotka haluavat viettää rentouttavan ja elämyksien täyteisen loman. Geneven ruokakulttuuri on yllättävän monipuolinen ja sekoitus niin ranskalaisia, kuin sveitsiläisiä makuja, mutta kansainvälisen tunnelmansa johdosta sieltä löytyy paljon myös muiden maiden makuja. Keskeisen sijaintinsa ja hyvien liikenneyhteyksien takia Geneve onkin täydellinen viikonloppukohde nautiskelijoille.

Sveitsiläinen suklaa on maailmankuulua, mutta myös paikalliset viinit ja juustot ovat syitä miksi Geneveen kannattaa matkustaa vähän kauempaakin. Viininystäville on tarjolla paikallisia viinejä, joita on yleensä vaikea saada maan ulkopuolelta. Tämä johtuu siitä, että vain pieni osa sveitsiläisistä viineistä päätyy vientiin ja tällöinkin suurin osa niistä menee naapurimaa Saksaan.

Chasselas-lajike on yksi Sveitsi suosituimmista ja valkoviini sopiikin mainiosti erilaisten juustojen kylkeen. Sitä tuotetaan erityisesti ranskankielisessä Sveitsissä, esimerkiksi Valais’n ja Geneven alueilla ja se on maan tuotetuin lajike heti Pinot Noirin jälkeen.

Vielä viiniäkin tunnetuimpia ovat sveitsiläiset juustot ja varmasti raclette ja fondue ovatkin monille suomalaisille tuttuja Sveitsin ja Ranskan hiihtokeskuksista. Fonduen ja racletten lisäksi pääset Genevessä herkuttelemaan niin Tomme vaudoise –vuoristolaisjuustolla, kermaisella Vacherin Mont d’Or -juustolla tai kaikille tutummalla Gruyere-vuohenmaitojuustolla. Genevessä kannattaa myös maistaa Genevenjärvestä kalastettua tuoretta ahventa, joka on tyypillinen Geneveläinen ruoka.

Paikallisten herkkujen lisäksi Genevestä löytyy monia huippuravintoloita. Geneven ravintoloissa käytetään paljon paikallisia raaka-aineita ja osa ravintoloista onkin saanut “Ambassadeurs du terroir genevois” maininnan, koska heidän annoksistaan löytyy paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita. 

Moni varmaan yllättyy, mutta kokoonsa nähden Sveitsissä on eniten Michelin-ravintoloita koko Euroopassa, joten huippuluokan ravintoelämyksiä ei tarvitse Genevessäkään kauaa etsiä. Kokeile esimerkiksi välimerellistä Restaurant Le Chat-Bottéa tai Auberge du Lion d’Or-ravintolaa, jonka kekseliäitä annoksia voi nauttia kera mykistävän järvinäkymän.

Haluatko viettää upean elämysloman hyvän ruoan ja viinin parissa? Klikkaa!

Nästa artikel