Solsemester eller storstadspuls? Här får du båda delarna!

Publicerat: 2018-26-2

När man tänker på Genève så är kanske inte stränder, palmer och tropisk värme det första som dyker upp i huvudet. För inte kan man väl få en sådan semesterupplevelse i ett land utan havskust? Jo då, det är inga problem alls!

RESETIPS: Skippa turistfällorna – här är sakerna du absolut inte får missa i Genève!

När det är dags att börja planera semestern kan det vara svårt att välja mellan spännande storstadsliv eller en lite lugnare semester med några lata dagar på stranden. Men du behöver faktiskt inte välja, i Genève kan du få båda delarna.

Genève är en fartfylld stad där det alltid finns något att se eller göra. Det är Schweiz näst största stad och ligger vackert beläget vid Genévesjön. Bara tio minuter från stadens centrum hittar alla soldyrkare och badentusiaster allt de söker. Här når strandlivet och aktiviteterna helt nya höjder.

Man behöver alltså inte åka längre än till Schweiz för att få lite ”tropisk” feeling. När man kliver in på Tropical Corner är det svårt att tro att man bara flugit ett par timmar. Här kan man njuta av en drink eller två under palmer, eller varför inte jobba på brännan från solstolen?

Visste du att Genève blivit utsedd till Europas bästa weekendresa? HÄR hittar du de bästa tipsen!

Dessutom kan du prova på flera nya vattensporter. Förbered dig på en riktig adrenalinkick på vattenskidor eller wakebord. Och om du alltid drömt om att vindsurfa kan du garanterat uppfylla denna dröm i Genève.

Ett riktigt hett tips är att hyra en ”stand upp paddle board”. Man står på något som liknar en surfbräda och paddlar sig lugnt framåt, en annorlunda men rofylld aktivitet. Perfekt när man vill upptäcka Genève i sin egen takt från vattnet.

SPANA IN: Här är exklusiva tipsen som kommer få dig att vilja åka till Genève NU!

Nästa artikel