Packa picknickkorgen och upplev Genève – från vattnet

Publicerat: 2018-26-2

Genève är kanske mest känt för sina exklusiva klockor, FN:s högkvarter och choklad, men om man bara skrapar lite på fasaden så finns det mycket mer! Genève ligger i den franska delen av Schweiz och är ett drömresemål för den som vill koppla av med en lyxig weekend.

Njut av en fantastisk semester i natursköna områden – läs mer HÄR.

En flygtur på ett par timmar och du är i Genève. Lägg dessutom till att du kan ta dig från flygplatsen till centrum på bara sex minuter. Så en fredag efter jobbet kan du enkelt hoppa på planet och njuta av en finmiddag i Genèves bästa områden.

Att koppla av och njuta är otroligt viktigt för att orka med vardagsstressen. I Genève erbjuds oändliga möjligheter till att ladda upp batterierna. Vart man än ser sig om hittar man otroliga vyer och vackra landskap.

Om du flyger på fredagen är ett tips att börja lördagen med att gå förbi den lokala marknaden och fylla på picknickkorgen med läckerheter innan du beger dig ut för att upptäcka staden.

Kryssning med utsikt
Genèvesjön skapar en
unik natur i staden och är definitivt värd att utforska – och det gör du allra bäst från vattnet. Sjön är full av liv så luta dig tillbaka och njut på en av alla båtturer som finns.

Med Genèva Tour Cruise får man en enastående utsikt över Mont Blanc, mängder av sevärdheter och vackra kuster. I Genèvesjön hittar du också Jet d’Eau-fontänen, ett landmärke som inte går att missa. Fontänen är nämligen den högsta i Europa och sprutar ut vatten 140 meter upp i luften.

Efter din tur till sjöss kan du koppla av med picknickkorgen och njuta av de lokala delikatesserna med sjön och bergen som vy. Här kan man lätt tappa bort tiden och låta hela dagen passera genom att bara njuta av utsikterna och se på när folk strosar runt.

Om du åker till Geneve i juni kan du räkna med att stöta på en och annan seglare då Bol d’Or Mirabaud pågår, en regatta där seglarna ska ta sig från Geneve till Le Bouveret och tillbaka. De många vita seglen på sjön är en riktigt vacker och ovanlig syn.

Allt finns runt hörnet
Närheten är en av alla saker gjort Geneve så populärt, från flygplatsen når du 142 destinationer. Det går snabbt att ta sig dit och väl på plats behöver du aldrig resa långt för att ta dig till nästa äventyr.

Det är inte ovanligt att man efter en weekendresa är tröttare än vad man var innan man åkte, man vill hinna med alla sevärdheter och har haft ett väldigt pressat schema. Men Geneve tillåter lugn och ro, du kan enkelt kombinera lite sightseeing med bergig natur och avkoppling – perfekt för att ladda upp batterierna!

Nu är våren på ingång och Genève visar upp sin allra bästa sida, så varför inte utnyttja alla klämdagar till att uppleva något helt nytt?

Njut av en fantastisk semester i natursköna områden – klicka HÄR för att läsa alla tips!

Nästa artikel