LISTA: 5 saker du absolut inte vill missa i Genève

Publicerat: 2018-26-2

Våren är på ingång och efter några hektiska veckor på jobbet förtjänar både du och din partner en paus från vardagen och en spännande weekend. Men vart ska ni resa? Går tankarna mot London och Paris bör du tänka om! Här listar vi 5 saker du inte får missa i Geneve.

Genève är den näst största staden i Schweiz och ligger vackert beläget vid Genvèsjön. Det är den perfekta staden att boka en weekend till när kroppen skriker efter nya impulser och äventyr. Här hittar du mängder av aktiviteter, sevärdheter, god mat och fina viner. Naturen är dessutom något utöver det vanliga. Vart du än ser dig om kommer du slås av otroliga vyer.

1. Upplev Genève från toppen

Bara några busshållsplatser (psst, all lokaltrafik är gratis) från stadens centrum hittar du Mont-Salève. Ta linbanan upp på berget och förbluffas över den otroliga utsikten över hela Genève. Är du den våghalsade typen kan du dessutom prova på skärmflygning, men det går lika bra att vandra eller cykla på bergets stigar.

2. Strosa runt på vingårdar

Vin, natur och lokala råvaror = den perfekta kombinationen. Ett hett tips är att besöka Schweiz största vinproduktion, Satigny. Njut av den vackra naturen medan du både smakar och luktar på läckerheterna.

I Genève kan du testa viner du inte hittar någon annan stans i världen. Hitta din vingård HÄR.

3. Jet d’Eau – en klassiker

Genèves främsta landmärke är den spektakulära fontänen i Genèvesjön. Fontänen sträcker sig hela 140 meter upp luften och stannar du tillräckligt länge kan du räkna med att få se ett och annat frieri. Jet d’Eau är Genèves motsvarighet till Eiffeltornet.

4. Mängder av historia i gamla stan

Genève har något för alla, och förutom storstadspuls och lyx finns spännande historia. Ta en tur i gamla staden och dröm dig tillbaka till svunna tider. Vieille-Ville är Schweiz största historiska stad och på de smala och mysiga gatorna myllrar det av små caféer, restauranger och museer.

157 trappsteg och du får en panoramavy över hela staden. Utsikten från Saint-Pierre-katedralen är magnifik!

5. Njut av naturen längs med sjön

Visste du att Genève är världens tredje mest naturrika stad? Hela 20 procent av staden består av vackra parker. Mitt i centrum, längst Genèvesjön är det otroligt vackert att bara strosa omkring och njuta av all natur. Ta med dig en picknickkorg och njut! Under sommarsäsongen kan man dessutom lyssna på gratiskonster på Théâtre de Verdure.

 

Nästa artikel