Här är oupptäckta resmålet för alla matälskare

Publicerat: 2018-21-2

Du har strosat lägst gatorna i Europas allra största städer och du har rest till både Italien och Spanien för att njuta av god mat. Så varför inte testa något helt nytt? Genève är det perfekta resmålet när du vill åt en lyxig weekend med god mat, nya viner och spännande historia.

Sugen på något nytt? Då borde du åka till Genève! HÄR kan du hitta tips och inspiration.

Många vill fly den stressiga vardagen för lite lyx och avkoppling. Genève är Schweiz näst största stad och här möter man både lugn och storstadspuls. Staden kryllar av gamla kyrkor och byggnader med otrolig arkitektur samtidigt som det finns en internationell atmosfär.

Idag är Genève mest känt för sina affärsresor, pampiga evenemang och FN:s högkvarter. Men det många inte vet är att Genève är det perfekta resmålet för den som vill njuta av mat och vin – utan att trängas bland andra turister. Genèves kök är överraskande varierat och har inslag av både Frankrike och Schweiz, men tack vare sin internationalitet finns inslag av kulinariska upplevelser från världens alla hörn.

Den Schweiziska chokladen är världsberömd, men inget slår de lokala vinerna och ostarna. Fondue, Raclette, Le gruyère och Appenzeller är bara några av alla ostar du inte vill missa. Vinälskare erbjuds dessutom unika viner som vanligtvis inte går att få tag på utanför landet. Det beror framförallt på att det endast är en liten del av landets vin som exporteras, och det går främst till grannlandet Tyskland.

Chasselas är ett av Schweiz populäraste viner och passar perfekt till en god bit ost. Den produceras främst i den fransktalande delen av Schweiz, till exempel Genève, och är landets mest odlade sort efter Point Noir.

Något man absolut inte får missa under sin vistelse är färsk abborre, fiskad i Genua-sjön, en typisk Genève-rätt. Många av restaurangerna använder lokala råvaror. Förutom lokala delikatesser finns det många topprestauranger, här hittar du nämligen flest Michelinrestauranger i hela Europa.

Sugen på något nytt? Då borde du åka till Genève! HÄR kan du hitta tips och inspiration.

Nästa artikel