TIPS: Här är bästa utflykterna runt Genèvesjön

Publicerat: 2018-27-2

Flyg till Genève, hyr en bil, skippa turistfällorna och åk istället längst med Genèvesjön. Den otroliga naturen och de vackra vyerna kommer ge dig en upplevelse du sent kommer glömma.

Vill du få en oförglömlig resa? HÄR kan du få massor av tips och inspiration!

Genève är kanske mest känd som en affärsstad med influenser från världens alla hörn. Men det finns faktiskt väldigt mycket att se och göra, både inne i stan och kring den vackra sjön.

Genèvesjön ligger mellan Frankrike och Schweiz och är en av Västeuropas största sjöar. Längst med sjön finns mängder av saker att se och upptäcka och man kan lätt spendera ett par dagar på vägarna tillsammans med trevligt sällskap.

Sjön är hela 70 kilometer lång och omgiven av många små byar som verkligen är värda ett besök. Stanna längst vägen och njut av lokala delikatesser och idylliska landskap, och varför inte besöka en av alla vingårdar längst vägen? Här får du ta del av viner som du inte hittar någon annan stans i världen.

Bästa tipsen: Skippa turistfällorna – hitta ännu fler lokala tips HÄR.

Ungefär tre mil från Genève hittar du den historiska staden Yvorie som definitivt är värt ett besök. Små butiker, blomsterbäddar och medeltida byggnader gör denna by till ett oförglömligt besöksmål.

Gamla städer, natur, vackra vyer och turkost vatten. Att ta en utflykt längst med sjön kommer definitivt få dig att slappna av. I Genève är naturen alltid nära.

En sak du absolut inte får missa när du besöker Genève är Chillon Castle. Slottet ligger på en liten ö i västra delen av sjön och hit tar man sig enkelt med bil. Men det går också att ta en avkopplande båttur. Slottet från 1200-talet är ett av Schweiz mest besökta monument. I närheten hittar man dessutom en av Genèves populäraste stränder, så se till att du packar picknickkorgen ordentligt.

Det finns också en hel del saker att göra närmre centrum. Bara ett stenkast från innerstaden och grönområdet Eaux-Vives hittar du strandområdet Baby Plage. Här samlas både Genèveborna och turister för att bada och sola under sommaren. Precis vid hamnen finns dessutom många sevärdheter, till exempel landmärket Jet d’Eau, som är en gigantisk fontän som sprutar vattnet 140 meter upp i luften.

SPANA IN: Här är alla tips som gör din resa oförglömlig!

Nästa artikel