GUIDE: Så maxar du din vistelse i Genève

Publicerat: 2018-13-3

Sugen på en annorlunda och nytänkande weekendresa? Vill du testa världsunika viner, bestiga berg och se otroliga vyer? Då måste du besöka Genève! Här guidar vi dig och tipsar om vad du inte får missa på din nästa weekend.

SPANA IN: Här är hela listan med bästa tipsen i Genève!

Du har varit i London, Paris och Barcelona. Genève är det perfekta resmålet för en weekend när man vill byta ut vardagen och se något helt nytt. Faktum är att Genève blivit utsett till världens bästa weekendresmål av World travel Awards hela tre gånger på fyra år.

FREDAG:

En flygtur på bara 2,5 timmar och man är framme i den vackra staden. Ett riktigt stort plus är att man på bara sex minuter tar sig från flygplatsen till centrala Genève. Därför passar det perfekt att ta ett eftermiddagsflyg från Sverige och njuta av en mysig kväll på en av Genèves alla topprestauranger. Smidigare än så blir det inte.

Avsluta kvällen med en mysig kvällspromenad och bara njut av den vackra stadens vyer och arkitektur.

Börja planera din drömresa redan nu! Här finns massor med tips och inspiration.

LÖRDAG:

I Genève finns otroligt mycket att se och göra. Men något man absolut inte får missa är gamla staden. Börja dagen med att strosa runt på de smala gatorna, gå i butiker och ta en lunch på något av alla de mysiga caféerna. Här kan ni också ta er upp i den berömda Saint-Pierre-katedralen och få en enastående panoramyvy över staden.

Under eftermiddagen är det dags för något ni sent kommer glömma: Vinprovning på cykel! Under en tre timmar lång tur får ni cykla (på elcykel) längst med Genèves vackra landsbygd och göra små stopp för att prova på och lära er mer om de lokala vinerna. Här får ni testa på viner som ni inte hittar någon annan stans i världen. Det är nämligen en väldigt liten del av regionens vin som exporteras.

SÖNDAG:

En weekend går fort när man har roligt och idag är det dags för hemförd. Men boka ett kvällsflyg för att maximera din vistelse.

Efter att ha avnjutit en trevlig hotellfrukost i lugn och ro är det dags att bege sig ut på nya äventyr: Under eftermiddagen är det dags för något ni sent kommer glömma: Mont-Salève. Hit tar ni er smidigast med buss (det är bara ett par hållplatser men lokaltrafiken är helt gratis om man bor på något av stadens alla hotell). Ta sedan en fem minuter lång lifttur till toppen av berget och njut av den vackra utsikten. Här kan ni sedan vandra vidare, åka mountainbike eller prova på skärmflygning.

När ni är tillbaka i centrum är ett hett tips att njuta av en lunch vid vattnet och sedan strosa runt på stan för lite shopping innan flyget går. I Genève hittar du både lyxiga modekedjor och helt unika märken och produkter som du garanterat kommer vara ensam om hemma i Sverige.

Genève är verkligen det perfekta stället att åka till när man bara vill koppla av eller se något helt nytt. Ett stort plus är att det är så smidigt att både ta sig dit och att ta sig runt när man väl är på plats – det mesta finns på gångavstånd. Dessutom är den otroliga naturen ett riktigt plus!

Genève har blivit utsedd till Europas bästa weekend – spana in den fullständiga listan med alla tips HÄR!

Nästa artikel