Därför är Genève Europas bästa weekendresmål

Publicerat: 2018-25-1

Delikat mat, fina vinner, choklad i mängder och sevärdheter utöver det vanliga – listan kan göras oändlig. Att Gèneve har blivit utsedd till Europas bästa weekendresa är inte förvånande.

Unna dig en helg i Genève – Europas bästa weekendstad. Här kan du spana in alla härliga saker att göra!

Genève ligger i hjärtat av Europa och trots att det är Schweiz näst största stad slipper man storstadsstressen som man ofta kan uppleva i många andra europeiska storstäder. Det tillsammans med den naturliga charmen, gästvänligheten och alla sevärdheter gjorde att Genève vann det ärofyllda priset – för tredje gången.

– Det här är verkligen ett kvitto på att Genève har vad som krävs för att ge besökarna en oförglömlig resa, säger Philippe Vignon, VD på Geneva Tourism.

Regionen är en av Europas vackraste och med sina sjöar otroliga bergsmassiv får man en resa man sent kommer glömma. Genève är den perfekta destinationen för kärlekspar som bara vill byta ut vardagen mot lite äventyr och lyx för ett par dagar. Där finns något för alla, oavsett om man är ute efter en fartfylld semester eller bara vill koppla av och vila upp sig.

De som vill kombinera otroliga vyer och vandring får inte missa Mont-Salève. Bara några busshållsplatser från centrum ligger liften som på fem minuter tar er upp på toppen av berget. Här erbjuds både vandring, mountainbike eller för de våghalsade – skärmflygning.

Även om man inte känner för att motionera är i alla fall Mont-Salèves vyer värda ett besök. Men istället för att vandra kan man ta liften ned igen och fortsätta uppleva Genève via en båttur i Alpernas största sjö: Genèvesjön. Turen utgår från hamnen och under en timma får man se några av alla vackra stränder, Pierres du Niton, Pointe à la Bise och dessutom får man en alldeles enastående vy över Mont-Blanc. Med andra ord är det en båttur ni sent kommer att glömma.

När man åker på en weekendresa med sin partner är god mat och trevliga restauranger ett måste – en riktigt bra middag kan förhöja hela resan. I Genève myllrar det av trevliga restauranger och uteserveringar där kvalité är prio nummer ett. Här kan man njuta av fina råvaror och ett glas vin. Eller varför inte besöka en av alla vingårdar för att smaka och få reda på mer om regionens allra finaste viner?

Vin, choklad och otroliga vyer – här kan du läsa mer om vad som finns att se och göra i Genève.

 

Nästa artikel