5 ting du må oppleve i Geneve – byen som er spesialdesignet for livsnytere

Publicerat: 2018-28-1

Våren er i anmars og etter noen hektiske uker på jobb fortjener både du og kjæresten en pause fra hverdagen. Dere trenger å reise bort og unne dere litt luksus. Men hvor skal man reise? Hvis dere er er på jakt etter en spennende feriedestinasjon, men begynner å synes at reisemål som London og Paris er en klisjé, bør dere følge med nå.

Opplev verden mens du kan! Geneve er spesialdesignet for livsnytere – les mer her.

Geneve er den nest største byen i Sveits og ligger vakkert til ved Genfersjøen. Byen er den perfekte destinasjon for en langhelg når man kjenner at kroppen skriker etter nye impulser og opplevelser. Her finner man utallige aktiviteter, attraksjoner, god mat og ikke minst god vin. Man bør også merke seg Geneves storslåtte natur, og når flybillettene er booket er det et par ting man bør notere seg på sin to-do-list:

1. Opplev Geneve fra toppen

Bare noen få busstopp fra bykjernen finner du Mont-Salève. Ta taubanen opp til fjelltoppen og la deg forbløffe av den fantastiske utsikten over hele Geneve. Når man først er her oppe kan man også velge og vrake i ulike aktiviteter som paragliding og sykling.

2. Følg stien langs vingårdene

Her får du kombinasjonen av vin, natur og lokale råvarer. Her går turen blant annet innom Sveits’ største vinproduksjon, Satigny og sjarmerende historiske landsbyer. Nyt den vakre naturen mens du både smaker og lukter deg frem.

3. Se den spektakulære Jet d’Eau

Den utrolige fontenen i Genevesjøen er  Geneves fremste landemerke. Vannsøylen strekker seg 140 meter opp i luften og er virkelig verdt en skue. Med Jet d’Eau i bakgrunnen har også flere frierier funnet sted.

4. Historie i gamlebyen

Geneve har noe for enhver smak, og i tillegg til å være en pulserende og moderne by, kan Geneve også by på en følelse av å vandre gjennom historien i gamlebyen. Vieille-Ville is den største historiske byen i Sveits, og de smale og koselige gatene er fulle av små kafeer, restauranter og museum. Ta beina fatt i de sjarmerende omgivelsen og la gamlebyen fortelle deg om Geneves historie.

5. Nyt naturen langs sjøen

Midt i Geneves sentrum, langs Genfersjøen, er det mye vakkert å hvile øynene på. Geneve er den tredje mest naturrike byen i verden, og 20 prosent av byen består av flotte parkområder. Man kan altså ta seg tid til å slappe av med en piknik eller ta en spasertur langs sjøen uten å engang forlate sentrumskjernen. Hele sommeren arrangeres det også gratiskonserter på Théâtre de Verdure.

Opplev verden mens du kan! Geneve er spesialdesignet for livsnytere – les mer her.

Nästa artikel