10 bilder som kommer få dig att vilja åka till Genève – omdedelbart!

Publicerat: 2018-6-3

Bara 2,5 timma bort med flyg och du kommer till Genève, en stad som för många kanske kopplas till klockor, FN och affärer. Men om du bara skrapar lite på ytan kommer du hitta så otroligt mycket mer!

Börja planera drömresan redan nu! Här får du ännu mer tips och inspiration!

Genève är det perfekta stället att resa till när man vill åt en lyxig och avkopplande weekend med sin partner. Med fina restauranger, goda viner och spännande aktiviteter finns alltid något att göra eller se. Vart du än ser dig om kommer du slås av otroliga vyer! Här är tio bilder som garanterat kommer få dig att vilja åka till Genève – nu!


1. Skymning, bergsmassiv och otrolig arkitektur. Mitt i centrum hittar du mängder av otroliga vyer. Här ser du bland annat Rhônefloden, BFM och Saint-Pierrekatedralens höga gröna torn.


2. Har du drömt om att strosa runt på mysiga vingårdar och testa lokala viner? Då måste du åka till Genève! Här kan du nämligen smaka på viner som du inte hittar någon annan stans i världen.


3. Smala gator, mysiga caféer och museer. Gamla staden är ett måste i Genève!


4. Saint-Pierre-katedralen ligger i Genèves gamla kvarter. Katedralen från 1100-talet är känd för sin vackra arkitektur och de romerska tempelruiner som ligger under den. Klättra upp i tornen och få en fantastisk utsikt över staden.


5. Borgen Chillon byggdes 1200-talet och är ett av Schweiz mest besökta monument. Det är den perfekta dagsutflykten från Genève, hoppa bara på färjan och njut av en mysig båttur.


6. Mur des Réformateurs är ett historiskt landmärke i Genève med avbildningar på betydande personer, dokument och händelser från reformationen. Här kan du ta häftiga bilder och i det tillhörande muséet (som ligger några minuters promenadavstånd från muren) finns mängder av historia att grotta sig i.


7. Storstad, lyx, shopping och turkost vatten. Är det möjligt? Genève är den perfekta staden att resa till när man vill åt både en solsemester och storstadspuls.


8. Jet d’Eau är förmodligen Genèves mest fotade sevärdhet. Den gigantiska fontänen sprutar vattnet hela 140 meter upp i luften.


9. Mitt i Genèvesjön kan man dessutom åka på en tur på en ”stand up paddle board”. Man står på något som liknar en surfbräda och paddlar sig lugnt framåt, en annorlunda men rofylld aktivitet. Perfekt när man vill upptäcka Genève i sin egen takt från vattnet.


10. Ännu en otrolig vy över centrala Genève i skymning.

Börja planera drömresan redan nu! Här får du ännu mer tips och inspiration!

 

 

 

Nästa artikel