Tips på exklusivt rödvin från Katalonien – så beställer du det till din butik

Är det dags att testa ett nytt rödvin till höstmiddagen eller är du en vinfantast som vill utforska Katalonien som vinregion? Låt oss presentera MO Masia Oliveda Origens – ett bärigt och kryddigt rödvin som hör säsongens mustiga grytor till. Du kan enkelt beställa hem det till din närmaste butik.

MO Masia Oliveda Origens är ett nyanserat rödvin med smak av plommon, björnbär, mörka körsbär och inslag av fat, salvia och kakao. Det är gjort på druvorna Garnatxa Negra och Samso och har en välbalanserad karaktär. En flaska kostar 135 kronor och går enkelt att beställa till din närmaste butik på Systembolagets hemsida.

“Det är verkligen ett vin som kommer att imponera på vinälskare med sin komplexa smak och eleganta karaktär.” Så skriver de på Vinjournalen.se. 

MO Masia Oliveda Origens har producerats på en familjeägd vingård belägen i norra Katalonien, utanför Girona. Sedan 1948 har tre generationer lagt sin själ i att producera högkvalitativa viner. Vingården har en lång och gedigen historia och sedan trettio år tillbaka fortsätter Alfons Freixa Oliveda att skriva ny sådan. Ett populärt vin i samlingen är just MO Masia Oliveda Origens som finns att beställa på Systembolagets hemsida. 

Du kanske undrar hur du kan kombinera det röda vinet med mat? Generellt sett rekommenderas rött vin att serveras ihop med kött av den anledningen att tanninerna rundas av och blir mjukare när de möter proteinerna i köttet. Och MO Masia Oliveda Origens är inget undantag. 

Vinets tydliga bärighet och kryddighet gör att det passar extra bra till höstens varma och mustiga köttgrytor. Vad sägs om att laga en kryddig lammgryta med rosmarin och timjan eller en högrevsgryta med ingefära och stjärnanis en frusen oktoberkväll? 

Ett glas MO Masia Oliveda Origens gör sig lika bra både med och utan tilltugg. Med sin långa och rika eftersmak kan det vara värt att låta vinet få stå på sina egna ben. Känner du dig nyfiken på att testa vinet från Katalonien? Då kan du enkelt beställa det till valfri butik på Systembolagets hemsida, helt utan extra kostnad.

Nästa artikel