Spännande nyheten Masia Oliveda Negre Jove – här är smakerna att känna igen i vinet

Direkt från anrika Girona i Spanien kommer Masia Oliveda Negre Jove – ett smakrik och kryddigt rödvin gjort på några av världens mest uppskattade druvor. Här är smakerna att känna igen i vinet.

Masia Oliveda Negre Jove finns att hitta på Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Nyligen lanserades en spännande nyhet på Systembolaget: rödvinet Masia Oliveda Negre Jove.

Bakom vinet ligger det familjeägda företaget Grup Oliveda som har tillverkat högkvalitativa viner i över 75 år. Deras vingård är vackert belägen i byn Capmany, i provinsen Girona i Katalonien.

Masia Oliveda Negre Jove är ett modernt och trendigt vin som är skapat med stor omsorg. För den som ännu inte har hunnit prova vinetså kommer här en genomgång av smakerna att känna igen.

Masia Oliveda Negre Jove finns att beställa hos Systembolaget – klicka här för att läsa mer!

Masia Oliveda Joveär gjord på druvorna garnatxa (även känd som garnacha, eller grenache som den kallas i Frankrike) och cabernet Sauvignon – två av världens mest uppskattade och omtalade druvor.

Den förstnämnda ger viner med smak av mörka och röda bär, björnbär, blåbär, hallon, lavendel och inslag av kryddor och lakrits. Cabernet Sauvignon ger i sin tur viner med inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, gräs, grön paprika och örter.

Då Masia Oliveda Negre Jove innehåller båda är resultatet ett smakrikt och kryddigt vin, där smaker som sticker ut är röda bär som hallon och mogna jordgubbar, men även blåbär och blodapelsin.

Masia Oliveda Jove går självklart utmärkt att avnjuta precis som det är, men det går också att matcha med mängder av god mat, såsom grillat kött, mustiga grytor, svamprätter och lagrad ost.

Vill du prova ett modernt och trendigt vin som osar Katalonien så finns Masia Oliveda Negre Jove att hitta i Systembolagets beställningssortiment. En flaska kostar 125 kronor och du gör din beställning genom att klicka på länken här under.

Klicka här för att beställa Masia Oliveda Negre Jove!

Nästa artikel