Matcha vin med mat: Rätterna som passar perfekt till Masia Oliveda Negre Jove

Nyheten Masia Oliveda Negre Jove är ett smakrikt och kryddigt vin med smak av hallon, blåbär, mogna jordgubbar och blodapelsin. Här är rätterna som gör sig perfekt till det trendiga rödvinet från anrika Girona.

Masia Oliveda Negre Jove är ett rödvin som kommer direkt från ljuvliga Girona i Spanien. Bakom vinet ligger det familjeägda företaget Grup Oliveda, som i tre generationer har dedikerat sina liv åt att ta fram förstklassiga viner.

Masia Oliveda Jove är gjord på druvorna garnatxa Negra (även känd som garnacha, eller grenache som den kallas i Frankrike) och cabernet Sauvignon och har lagrats på ståltank. Resultatet är ett smakrikt och kryddigt vin med doft av hallon, blåbär, mogna jordgubbar och blodapelsin.

Masia Oliveda Negre Jove går självklart bra att avnjuta precis som det är, men det går även att kombinera med mängder av god mat.

Som oftast med rödvin så är en saftig bit kött en klockren matchning, allra helst direkt från grillen. Viner som innehåller cabernet Sauvignon gör sig i regel allra bäst till rött kött, som nöt, lamm och vilt. Som tillbehör funkar det utmärkt med exempelvis en grönsallad eller pommes frites.

Olika typer av mustiga grytor tillsammans med ett glas Masia Oliveda Negre Jove är också en svårslagen kombination. Även här får gärna köttet stå i centrum. Du kan även servera det ihop med en krämig och värmande pasta med höstens delikatess: svamp.

Andra klockrena matchningar är lagrad ost och olika typer av svamprätter – perfekt mat att avnjuta under hösten.

För bästa tänkbara smakupplevelse bör Masia Oliveda Negre Jove serveras vid en temperatur inom spannet 15-17 grader.

Vill du bjuda på Masia Oliveda Negre Jove vid exempelvis nästa middagsbjudning så finns vinet att hitta i Systembolagets beställningssortiment och kostar 125 kronor. Klicka på länken här under för att lägga din beställning.

Nästa artikel