Ett rödvin som är så mycket mer än prisvärt – Det här är MO Masia Oliveda Origens

Ska du ha främmande eller vill du bara testa ett nytt rödvin till helgens middag? MO Masia Oliveda Origens är ett välsmakande vin från Girona, Katalonien. En flaska kostar 135 kronor och kan enkelt beställas på Systembolagets hemsida. 

Mer detaljerat är MO Masia Oliveda Origens ett nyanserat vin med smak av plommon, björnbär, körsbär, peppar med inslag av fat och tydlig kryddighet. Du kan dricka det utan tilltugg men det är ingen myt att vin förhöjer smakerna i maträtter. Därför kan det vara extra trevligt att servera det i kombination med mat.

Ett bärigt och kryddigt vin passar till maträtter med samma karaktärsdrag. Mo Masia Oliveda Origens kan därför bära upp en maträtt med tydlig kryddighet. När kylan tränger sig på uppskattas ofta en värmande gryta som är krämig och mustig. Då är det bara din egen fantasi som sätter gränserna för vilka kryddor du vill tillsätta.

Ett gott råd är att låta lamm eller nötkött vara huvudingrediens i din gryta. Lammkött är fett, smakrikt och väldigt vinvänligt. Köttets fulla potential kommer fram när det kombineras med ett fruktigt, kryddigt och nyanserat rödvin – vilket stämmer väl in på MO Masia Oliveda Origens. 

Vi föreslår att laga en kryddig lammgryta med myntayoghurt eller en mustig gryta med bengaliska kryddor. Är du mer för nötkött är även det ett passande val av protein ihop med rödvinet. Vad sägs om att göra en klassisk oxfilé sauté med cognacgrädde och dijonsenap eller en fyllig köttgryta med högrev

En viktig detalj som är pricken över i:et är att servera vinet i rätt temperatur, omkring 16 till 18 grader. 

MO Masia Oliveda Origens finns att hitta i Systembolagets beställningssortiment. För att beställa hem vinet gör man enligt följande:

  1. Klicka HÄR för att komma till produkten på Systembolagets hemsida
  2. Scrolla ner till rutan ”Handla online” och välj ”Hämta i butik”.
  3. Välj sedan hur många flaskor du vill beställa, lägg i varukorgen och betala.
  4. När beställningen finns i butiken får du ett meddelande och kan hämta ut den.
Nästa artikel