Ett bärigt, smakrikt och kryddigt vin från Katalonien – det här är nyheten Masia Oliveda Negre Jove

Sensommaren börjar lida mot sitt slut och det dröjer inte länge tills hösten tar över. När temperaturen sjunker och mörkret tränger sig på blir man sugen på vällagat kött och värmande grytor. I den här artikeln tipsar vi om hur du bäst kombinerar höstens mustiga grytor med passande dryck.

Ett riktigt bra vin till säsongens maträtter är nyheten Masia Oliveda Negre Jove. Ett bärigt, smakrikt och kryddigt rödvin gjort på de mest omtyckta druvorna direkt från Katalonien.

Den spanska vinproducenten Grup Oliveda lanserade nyligen sitt rödvin Masia Oliveda Negre Jove. Det är ett moget vin producerat i byn Capmany, i provinsen Girona i Katalonien. 

Det har en modern och frisk karaktär med smak och doft av hallon, jordgubbar, blåbär, blodapelsin och en tydlig uns kryddighet. En flaska kostar 125 kronor och går att beställa till valfri butik på Systembolagets hemsida, utan extra kostnad.

Vinet är gjort på druvorna garnatxa, också kallad garnacha eller grenache och cabernet sauvignon. De är båda lättodlade druvor och odlas i stor utsträckning på flera håll i världen. Druvorna ger medelfylliga viner med djup karaktär och tydlig smak av mogna röda och mörka bär, vilket stämmer väl överens med Masia Oliveda Negre Jove där dessa toner är tydligt framhävande. 

Med sin smakrika bär- och kryddighet passar Masia Oliveda Negre Jove att serveras ihop med kraftigare rustika kötträtter och mustiga grytor. Vad sägs om en mustig bouef bourguingnon, långkokt högrevschili eller en höstgryta med svamp och äpple? Är du mer sugen på att servera en ostbricka, då passar det katalanska vinet också mycket bra. Du kan enkelt göra en beställning av vinet på Systembolagets hemsida.

Med ursprung i den familjeägda vingården i byn Capmany har vinet producerats med stor hängivenhet och omsorg. I tre generationer har intresset för druvor och vin förts vidare och likaså kunskap och erfarenhet. Det har lett fram till ett brett sortiment av högkvalitativa katalanska viner. 

Till hjälp är även den geografiska platsen som vingården ligger på. Vingården är belägen på sluttningen av Alberabergen som är ett av de område där Tramuntanavindarna blåser som mest, vilket främjar druvodlingen. Dessa privilegierade faktorer gör det möjligt att odla allt från grenache och carignan till cabernet, syrah, merlot, sauvignon blanc och chardonnay. 

Vingårdens expertis, traditioner och genuinitet genomsyrar alla moment från druva till färdig flaska, på så sätt har företaget kunnat skapa en unik identitet som återspeglas i alla viner. 

Gillar du fruktiga och bäriga viner? Om du är på jakt efter ett vin som förhöjer smakerna i säsongens grytor så borde du kika in Masia Oliveda Negre Jove. En flaska kostar 125 kronor. Här kan du beställa hem det från Systembolaget utan extra kostnad. 

Så här går du tillväga för att göra en beställning av vinet. 

  1. Klicka HÄR för att komma till produkten på Systembolagets hemsida
  2. Scrolla ner till rutan ”Handla online” och välj ”Hämta i butik”.
  3. Välj sedan hur många flaskor du vill beställa, lägg i varukorgen och betala.
  4. När beställningen finns i butiken får du ett meddelande och kan hämta ut den.
Nästa artikel