Testerna avslöjar: att dammsuga motsvarar lättare löpning i energiförbrukning

Pust och stön.
Stön och pust.
Ja, så låter det i många hem när det vankas städning. Men städångesten kan nu vara ett minne blott – dammsugning kan nämligen vara nyckeln till ett framgångsrikt ”Beach 2019”!

Vägen till god hälsa kan vara flerspårig. Det visar färska experiment som analysföretaget Aktivitus gjort på uppdrag av Betsson. Under namnet ”Experiment spänning” grottar spelbolaget ned sig i vad spänning egentligen är, hur det uppkommer – och inte minst om det kan leda till motion.

Experimentet har följt en rad olika spår, där det inledande syftade att gå till botten med hur pass ”jobbigt” det är att vara supporter när man tittar på sitt favoritlag. Där fick sex fullblodiga supportar agera testpersoner medan de tittade på ”sitt” lag. Redan då såg man intressanta resultat.
– Experimentet visade att titta på en hockeymatch med extremt högt engagemang och med avgörande matchsituationer är jämförbart med att springa eller till och med spela hockey själv, säger Johan Hasselmark, chef på Aktivitus.

För att följa upp den intressanta statistiken ville Betsson även analysera vardagssituationer. Då blev dammsugning ett spår man valde att följa – hur hög puls kan man uppnå genom att dammsuga intensivt?

En av testpersonerna fick den ärofyllda uppgiften att dammsuga intensivt i fem minuter. Resultatet? Vardagssysslan motsvarade lättare löpning.
– Han gjorde det med stor glöd. Om han gör det med samma glöd hemma – det har jag svårt att tro, säger Johan, som var en av de andra testpersonerna.

För precis så utfördes dammsugningen – med stor entusiasm och med målet att komma upp i så hög puls som möjligt. Detta kan minst sagt vara värt att tänka på när det dyker upp städning på schemat. Dammsuger man tillräckligt intensivt – ja, då har man dagens träningspass avklarat!

Se klippet där testet utförs här nedan:

Klicka här för att komma till Betsson.

Advertisement

Ansvarsfullt spelande

    1. Åldersgräns: Alla spelare måste vara 18 år eller äldre.
    2. Spel kan vara beroendeframkallande, var god spela ansvarsfullt. Du kan kontakta Stödlinjen här: https://www.stodlinjen.se
    3. Ta en paus om du känner att du börjar förlora kontrollen.
    4. Du kan också ta en spelpaus genom att besöka www.spelpaus.se.
    5. Betssons bonus omfattas av regler och villkor. Läs mer på Betsson.com.
Nästa artikel