Oväntade fys-resultaten alla ”slappa” gamers drömmer om

TV-spelande har länge haft en slapp stämpel.
Men nu kan dessa dagar vara över
Ett färskt experiment visar nämligen att tv-spel kan ge liknande energiförbrukning som att spela hockey.

Den som har ägnat mycket tid åt att spela TV-spel har säkerligen också fått höra en del tjat. Föräldrarna, partnern eller kompis-gänget har ofta åsikter och tycker att man är lat. Men nu kan det vara slut på det.

– Energiförbrukningen som uppkommer av spänning kan liknas vid att gå en promenad, och spelar man ett riktigt spännande spel går det därför att säga att man ”motionerar”, säger Johan Hasselmark, chef på Aktivitus Stockholm.

I experimentet, som går att se i sin helhet längre ned, mättes puls och energiförbrukning hos personer som upplevde olika typer av spänning. Bland annat en man som spelade en hockeymatch på TV-spel. Det visade sig att han under denna tid förbrukade lika mycket energi som under ett byte riktig hockey.

Även om det kan ses som en bra för att bara trycka på några knappar går det att nå ännu bättre resultat. Testet utfördes på en ensam spelare som inte var tv-spelsfantast. Hade man testat två kompisar som spelade mot varandra så hade antagligen värdena visat något annat.

– Ju högre engagemang man har och ju fler matchavgörande situationer som uppstår, ju mer ökar anspänningen och därmed också energiförbrukningen, säger Johan Hasselmark.

Testet, som går under namnet ”Experiment spänning”, är ett sätt för Betsson att grotta ner sig i vad spänning är och hur den uppkommer och därmed kunna erbjuda en så bra produkt som möjligt.

Klicka här för att komma till Betsson.

Kolla in hela filmen från ”Experiment spänning” i spelaren här under.

Advertisement

Ansvarsfullt spelande

    1. Åldersgräns: Alla spelare måste vara 18 år eller äldre.
    2. Spel kan vara beroendeframkallande, var god spela ansvarsfullt. Du kan kontakta Stödlinjen här: https://www.stodlinjen.se
    3. Ta en paus om du känner att du börjar förlora kontrollen.
    4. Du kan också ta en spelpaus genom att besöka www.spelpaus.se.
    5. Betssons bonus omfattas av regler och villkor. Läs mer på Betsson.com.
Nästa artikel