Experten: Att se en spännande hockeymatch är motion

Vem har inte drömt om att kunna motionera från soffan – samtidigt som man ser sitt favoritlag på TV? Nu visar det sig att alla soffpotatisars dröm kanske inte är så overklig – här är drömbeskedet för alla hängivna hockeysupportrar.

I ett experiment utfört av analysföretaget Aktivitus på uppdrag av Betsson har man djupdykt i vad om händer när man upplever något spännande, som en hockeymatch med favoritlaget. Det visar sig att man kan få till riktigt bra energiförbrukning även från TV-soffan.
– Experimentet visar att titta på en hockeymatch med extremt högt engagemang och med avgörande matchsituationer är jämförbart med att springa eller till och med spela hockey själv, säger Johan Hasselmark, chef på Aktivitus.

Testet utfördes i flera olika delar, varav ett under en finalmatch mellan Djurgården och Frölunda. Tre supportrar till vardera lag följde matchen på TV medan deras puls och energiförbrukning mättes med avancerad teknik. Hela testet går att se i spelaren längre ner, och det fick fram ganska häpnadsväckande resultat. Bland annat visar det att hockeysupportrar kan komma upp i samma puls som spelarna.
– Det går alltså att säga att man ”motionerar” när man ser på väldigt spännande matcher med ett högt engagemang, men undvik då helst chips och pizza, säger Johan Hasselmark.

För alla hockeyfans kommer detta besked givetvis som en skänk från ovan. Nu kan man se på matcherna med extra gott samvete, i vetskap om att man samtidigt motionerar. För Betsson är det ett intressant sätt att ta reda på vad som händer just i spänningens ögonblick, och att belysa supporterskapet från ett nytt perspektiv.
– Vi är nördar när det kommer till spänning. Därför ville vi undersöka vad spänning är, men också belysa att titta på sport faktiskt är en sport i sig, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Klicka här för att komma till Betsson.

Kolla in filmen i spelaren nedan och se hur ett riktig fan påverkas under en match:

Advertisement

Ansvarsfullt spelande

    1. Åldersgräns: Alla spelare måste vara 18 år eller äldre.
    2. Spel kan vara beroendeframkallande, var god spela ansvarsfullt. Du kan kontakta Stödlinjen här: https://www.stodlinjen.se
    3. Ta en paus om du känner att du börjar förlora kontrollen.
    4. Du kan också ta en spelpaus genom att besöka www.spelpaus.se.
    5. Betssons bonus omfattas av regler och villkor. Läs mer på Betsson.com.
Nästa artikel