TIPS: Här är höstens bästa boxar

Kvalitetsområdet Piemonte i norra Italien fortsätter att leverera vin i absolut toppklass. Senaste i raden är två boxviner från populära Enzo Bartoli.

Höga betyg för boxnyheterna – här kan man beställa på Systembolaget.

De senaste nyheterna från hyllade Enzo Bartoli är två praktiska och smakfulla bag-in-box viner. 

Den vita boxen går under namnet Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay och det röda heter Enzo Bartoli Piemonte Rosso. 

I den vita boxen har man valt att kombinerar den lokala druvsorten Cortese med världens mest omtyckta druvsort Chardonnay. Resultatet faller onekligen experterna i smaken – då  Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay har fått 4 av 5 poäng i Boxtoppens omdöme, samtidigt som Vinbörsen stämplar boxen som ett “Bra köp!”.

Höga betyg för båda boxarna

Det vita boxvinet har tydlig smak av lime, gröna äpplen, persika och citrus. Det går nu att beställa på Systembolaget för 203 kronor. 

Den röda boxen, Enzo Bartoli Piemonte Rosso, har också den fått fina vitsord – då även den har fått 4 av 5 poäng av Boxtoppen.

Vinet har en tydlig fruktighet, och där återfinns även nyanserade ekfatstoner. Båda boxvinerna är ett utmärkt komplement till det klassiska italienska köket, och passar lika bra till vardags som till helgens middagar och festligheter. 

Båda de hyllade vinerna finns nu att beställa på Systembolaget.se och kostar 203 kronor.

Klicka här för att beställa Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay.

Klicka här för att beställa Enzo Bartoli Piemonte Rosso.

Nästa artikel