Så beställer du rosévinet från Piemonte

Enzo Bartoli Rosato har seglat upp som en storfavorit bland svenska roséälskare. Så här gör man för att beställa den populära italienaren.

Vilka butiker har Enzo Bartoli Rosato just nu? Hitta närmaste butik här – eller beställ om det inte finns inne.

Det är inte svårt att förstå varför Piemontes rosévin Enzo Bartoli Rosato blivit en storfavorit, och håller platsen som Sveriges populäraste italienska rosévin över 100kr.

Regionen Piemonte, där Enzo Bartoli tillverkas, har många års erfarenhet när det kommer till vinodling och tillverkning – och härifrån kommer några av världens populäraste viner.

Passar till mycket

Med inslag av röda vinbär, vattenmelon, örter och blodgrapefrukt, passar Enzo Bartoli Rosato perfekt till sallader och rätter med kött eller fisk.

Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik.

För att förhöja vinets friska smaker ytterligare rekommenderas att servera vinet vid 8–10 grader.

Enzo Bartoli är en serie viner från Piemonte med målet att fånga essensen av den klassiska vinregionen.

Beställ eller köp i butik

Klimatet på platsen bjuder på långa varma dagar och svala nätter vilket ger en temperatur som leder till en långsam mognad av druvorna barbera och dolcetto, något som skapar bra mycket förutsättningar för smakerna i viner som just Enzo Bartoli Rosato.

Vinet Enzo Bartoli Rosato finns som vanlig flaska, magnumflaska eller box, och går att hitta på ett 50-tal butikshyllor runt om i landet. Men det går också att beställa i Systembolagets beställningssortiment och hämta ut vinet i sin närmaste butik.

En box (3000 ml) Enzo Bartoli Rosato kostar 249 kronor. Nästa artikel