Nyhet från Italiens mest hyllade område

Sugen på en gastronomisk sensation i världsklass?
Här är vita nyheten från Enzo Bartoli – som fått toppbetyg. 

Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay är en omtalad nyhet från välrenommerade Enzo Bartoli. 

I den här vita boxen hittar vi de mycket populära druvorna Cortese och Chardonnay, den sistnämnda världens mest omtyckta druvsort.

Druvorna till vinet skördas i det hyllade området Piemonte i norra Italien. Klimatet där är relativt svalt, vilket gynnar vinets fräschör. Istället för ekfat framställs vinet uteslutande på ståltank, detta för att ta tillvara på identiteten av ursprunget.

Gastronomisk sensation

Resultatet blir en gastronomisk sensation i världsklass. Vid servering framgår tydliga dofter av gröna äpplen, päron, honungsmelon och citrusfrukt. 

Chardonnay-druvorna bidrar i sin tur med inslag av vita blommor, päron, gula äpplen och mandlar.

Smakmässigt är det en tydlig smak av lime, gröna äpplen, persika och citrus. Enzo Bartoli Cortese Chardonnay är sammanfattningsvis ett torrt, friskt och nyanserat vitt vin – som passar utmärkt som sällskapsdryck. 

Fått toppbetyg 

Boxtoppen har betygsatt nyheten från Piemonte, och ger boxen 4 av 5 boxar – ett toppbetyg med andra ord. 

Enzo Bartoli Cortese Chardonnay serveras med fördel väl kylt, och är ett perfekt komplement till klassisk italiensk mat såsom pasta vongole, ragù- eller pizza bianco. 

Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay kostar 203 kronor – och beställs med fördel till valfritt Systembolag. Klicka på någon av länkarna i artikeln för att göra din beställning.

Klicka här för att beställa Enzo Bartoli Piemonte Cortese Chardonnay.

Nästa artikel