Möt vintern med succén från Piemonte

Nu kan man beställa Enzo Bartoli Piemonte Rosso på Systembolaget – en elegant bag-in-box som mixar två klassiska piemontesiska druvsorter: Barbera och Dolcetto.

Klicka här för att beställa den omtalade nyheten.

Klassiska Piemonte i nordvästra Italien är världskänt för sina fina och omtyckta viner – av många ansedda som landets bästa. 

Klimatet i Piemonte passar optimalt till de lokala druvorna som används för att framställa Enzo Bartoli Piemonte Rosso. I den här nya röda boxen har man använt sig av två klassiska piemontesiska druvsorter: Barbera och Dolcetto.

Perfekt till italiensk mat

Resultatet? Smakmässigt är fruktigheten tydlig och där återfinns även nyanserade ekfatstoner. Vinet passar väldigt bra till mat, speciellt italiensk, särskilt då tanninerna är mjuka men tydliga och då integreras väl med den höga syran som ger vinet dess fräschör. 

Enzo Bartoli Piemonte Rosso har tagits emot väldigt väl av den svenska marknaden, vilket inte minst experternas utlåtanden vittnar om. Det röda boxvinet har nämligen fått 4 av 5 poäng av Boxtoppen.

“Höga ambitioner”

Vinbörsen stämmer in i hyllningskören, då man sätter betyget “Bra köp” och i deras omdöme kan man bland annat läsa “Smaken vittnar om ett vin där avsändaren haft höga ambitioner”.

Nu finns Enzo Bartoli Piemonte Rosso äntligen att beställa på Systembolaget. Klicka på någon av länkarna i artikeln för att göra din beställning. En box kostar 203 kronor.

Vilka butiker har Enzo Bartoli Piemonte Rosso just nu? Här hittar du den populära nyheten.

Nästa artikel