KNEPET: Så serverar du rosévin

Vilket är egentligen det perfekta knepet att servera det felfria glaset rosé?
Hur kallt ska vinet vara? Vilken mat kompletterar vinet bäst?
Frågorna är många, men här finns svaren på hur rosévin ska avnjutas på rätt sätt.

Klicka här för att hitta Enzo Bartoli Rosato på ditt närmaste Systembolag.

Ett bra glas rosé kan förgylla en måltid.

Enzo Bartoli Rosato är det populära rosévinet från det klassiska vindistriktet Piemonte i Italien, med toner av vattenmelon, röda vinbär och grapefrukt passar vinet bra till tilltugg såväl som sällskapsdryck.

Men hur serveras egentligen rosévin på bästa sätt?

Bevara vinets aromer

För att du ska få ut det bästa av aromerna i Enzo Bartoli Rosato är det viktigt att tänka på hur vinet serveras. Bevara aromerna i vinet genom att dra upp korken sakta, så att vinets aromer inte tar skada av att för mycket luft kommer in i flaskan.

Vilka butiker har Enzo Bartoli Rosato just nu? Här hittar du det populära rosévinet.

Smakerna i Enzo Bartoli Rosato kommer till sin fulla rätt då vinet är mellan 8–10 grader. Rosévin ska serveras i vitvinsglas, då denna typ av glas koncentrerar vinets smaker till toppen av glaset, vilket gör tonerna av bär och vattenmelon mer framträdande i Enzo Bartoli Rosato.

Kombinera med maträtter av ljust kött

Moderna rosévin är krispiga och torra och passar därför bra till det mesta, Enzo Bartoli Rosato serveras med fördel till rätter med kyckling eller fisk, samt till fräscha sommar sallader.

Enzo Bartoli Rosato finns som vanlig flaska, magnumflaska eller box, och går att hitta på ett 50-tal butikshyllor runt om i landet. Men det går också att beställa i Systembolagets beställningssortiment och hämta ut vinet i sin närmsta butik.

En box (3000 ml) Enzo Bartoli Rosato kostar 249 kronor. 

Nästa artikel