Här är Sveriges billigaste ekologiska vitvinsbox

Den italienska nyheten Lino 1929 har snabbt blivit ett omtalat vitt vin på boxhimlen. Nu finns nyheten att beställa till ditt närmaste Systembolag

Beställ till ditt närmaste Systembolag genom att klicka här – eller kolla vilka butiker som har Lino 1929 inne just nu.

Lino 1929 är en boxnyhet från kvalitetsproducenten Poderi dal Nespoli, som grundades redan år 1921. Den första vingården Prugneto planterades då strax utanför den lilla byn Nespoli i vinregionen Emilia-Romagna.

Idag äger Poderi dal Nespoli hela 110 hektar mark bland kullarna i området kring Nespoli i nordöstra Italien. 

Då som nu har fokus varit att ta fram viner av högsta kvalitet – och med Lino 1902 verkar det onekligen som att man har lyckats igen. 

För 199 kronor är det en fullträff i vår och sommar, skriver Boxtoppen i sitt omdöme från april i fjol. 

“Ett fynd”

Hello Winelovers stämmer in i hyllningskören, och skriver i sitt omdöme bland annat: (..)Ett fynd för sina prisvärda 199 kronor

Och med sitt pris på 199 kronor är Lino 1929 just nu den billigaste vita ekologiska boxen från Italien. Den är även ett väldigt matvänligt vin som passar perfekt till fisk eller skaldjur och vårens alla sallader. 

Vinet har en fruktig smak med inslag av vit persika, örter, ananas, päron och citrus. Druvan som står i fokus är Trebbiano – som faktiskt är en av världens mest odlade druvor. Med tanke på hur Lino 1929 har hyllats kommer det knappast som någon överraskning. 

Beställ till ditt närmaste Systembolag genom att klicka här. Vinet ingår i Systembolagets fasta sortiment – och kan handlas online utan extra kostnad.


Artikelnummer: 51588

Lino 1929 hette tidigare Trebbiano Biologico Rubicone.

Nästa artikel