Här är italienska utmanaren på roséhimlen

Enzo Bartoli Rosato har snabbt blivit en favorit bland svenska roséälskare.
Med sin bäriga och mycket friska smak passar den här italienska utmanaren vid flera tillfällen.

Vilka butiker har Enzo Bartoli Rosato just nu? Hitta närmaste butik här.

Rosésäsongen står onekligen och väntar runt knuten nu när temperaturen har letat sig upp till behagligare nivåer. 

Enzo Bartoli Rosato, från Lively Wines, är direktimporterat från den klassiska italienska vinregionen Piemonte. Nytt är att man nu även kan köpa detta populära rosé i det praktiska och klimatsmarta formatet Bag in Box.

Enzo Bartoli Rosato är Sveriges populäraste italienska rosévin över 100kr – något som är lätt att förstår när man förser sig själv med ett glas och känner dofterna av äpplen, fläder, persika, röda vinbär och smultron.

Fått högsta betyg

Smaken då? Servera rosét väl kylt, 8-10 grader, så kommer smakerna av jordgubbar, persika, smultron, vattenmelon och citrus verkligen att framhävas.

Enzo Bartoli Rosato passar perfekt som sällskapsdryck, eller till rätter av fisk eller kyckling, eller för den delen till sallader. 

Vinet är gjort på Piemontes omtyckta druvsorter barbera och dolcetto, och Ifjol belönades Enzo Bartoli Rosato med högsta betyg av boxtoppen: 5 av 5. Det har även fått näst högsta betyg av Aftonbladet. 

En box (3000 ml) Enzo Bartoli Rosato kostar 249 kronor, och går att hitta på ett 50-tal Systembolag runt om i landet. Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik.

Nästa artikel