Här är druvorna i spännande roséboxen

Barbera och dolcetto är druvorna i det omtalade rosévinet Enzo Bartoli Rosato – Sveriges populäraste italienska rosé över 100 kronor.

Klicka här för att hitta Enzo Bartoli Rosato på ditt närmaste Systembolag.

Från det italienska vindistriktet Piemonte ”landet vid foten av berget”, kommer druvorna barbera och dolcetto som är hemligheten bakom den friska och bäriga tonen i det omtyckta rosévinet Enzo Bartoli Rosato.

Enzo Bartoli är en serie viner från Italien med målet att fånga essensen av den klassiska vinregionen Piemonte.

Druvorna odlas på lokala vingårdar runtom i vindistriktet, då Enzo Bartoli vill ge mindre vinodlare möjligheten att representera Piemonte på en global nivå. Långa varma dagar och svala nätter ger perfekta förutsättningar för mognaden av de italienska druvorna.

Piemontes klassiska druvor

Dolcetto är druvan som smakar Italien och bidrar med toner av vilda örter och syrliga bär. Druvorna är små och fyllda med en frisk druvjuice och ger en snäll syra till vinet.

Barbera är en blå druva med en hög fruktsyra och en mjukhet som rimmar väl med fruktiga röda viner.

Kombinationen av druvorna skapar den bäriga sötman med inslag av vattenmelon, örter och blodgrapefrukt samt röda vinbär som kännetecknar det populära rosévinet Enzo Bartoli Rosato.

Rosévinet har en ljusrosa färg och serveras som bäst mellan 8–10 grader då smakerna i vinet kommer till sin fulla rätt. Vinet passar bra att serveras till enklare rätter med exempelvis kyckling eller fisk, men passar också, som många andra roséviner, bra som sällskapsdryck.

Så här beställer du boxen

Svergies populäraste rosé över 100 kronor finns nu att köpa i det praktiska och klimatsmarta formatet Bag in Box, med precis samma unika smakrikedom som flaskvinet.

En box (3000 ml) Enzo Bartoli Rosato kostar 249 kronor, och går att hitta på ett 50-tal Systembolag runt om i landet. Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik. Det går även bra att beställa vinet

Vilka butiker har Enzo Bartoli Rosato just nu? Här hittar du det populära rosévinet.

Nästa artikel