Guldvinnande rosé från Italien – så gör du för att beställa Enzo Bartoli Rosato

Enzo Bartoli Rosato vann nyligen guld på Concours International Wine in Box 2023.
Nu kan man hitta den bästa roséboxen i världen på hyllan – eller göra sin beställning till närmaste Systembolag.

Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik.

Enzo Bartoli Rosata görs på druvorna barbera och dolcetto, några av Piemontes mest populära druvor för rosévin, och bär en blomstrande smak där man hittar allt från vattenmelon till rosor i paletten.

En smak som onekligen verkar falla många experter i smaken.

Vann i Toulouse 

I våras avgjordes nämligen prestigefyllda Concours International Wine in Box 2023 i franska Toulouse. Vilka som vann “Best Bag in Box 2023”? Jo, på första plats hittar vi Enzo Bartoli Rosato

Enzo Bartoli Rosato har länge varit Sveriges populäraste italienska rosévin över 100 kronor, och nu med den senaste guldmedaljen är det svårt att se hur vinet inte ska bli ännu mer populärt. 

Det har sedan tidigare även fått 5/5 av Boxtoppen och fyra plus av Aftonbladet, som i sin recension beskriver vinet som “En rosafärgad dröm från det vackra Piemonte”.

Så beställer man succén

Den klimatsmarta bag in boxen passar perfekt till medelhavsmat, fisk & skaldjur såväl som grillad kyckling, fläsk och sallader.

Vinet finns som vanlig flaska, magnumflaska eller box, och går att hitta på ett 50-tal butikshyllor runt om i landet. Men det går också att beställa i Systembolagets beställningssortiment och hämta ut vinet i sin närmaste butik.

En box (3000 ml) Enzo Bartoli Rosato kostar 249 kronor. 

Klicka här för att hitta vinet i din närmaste butik.

Nästa artikel