Enzo Bartoli Piemonte – exklusiv bag-in-box med toppbetyg

Enzo Bartoli Piemonte är en elegant bag-in-box som har överösts med lovord.
Druvorna i boxen är särskilt utvalda för sin eleganta och smakrika karaktär.

Vilka butiker har drycken just nu?

Vilka druvor återfinns då i Enzo Bartoli Piemonte? Denna smakrika bag-in-box representerar allt det bästa från Piemonteregionen – med barberadruvorna från Monferrato och Nebbiolo från Langhe.

Omtalade Piemonte i nordvästra Italien är världskänt för sina fina och omtyckta viner – av många ansedda som landets bästa. Klimatet i Piemonte passar optimalt till de lokala druvorna som används för att framställa vinet.

Druvorna skördas i slutet av september och därefter jäser vinet på ståltankar under kontrollerade temperaturförhållanden. Vinet har en lenare och rundare karaktär – vilket möjliggörs genom så kallad malolaktisk jäsning.

“Ett utomordentligt rött vin”

Smaken då? Toner av blåbär, körsbär, nypon, hallon och örter ger vinet en elegant och fruktig smaksensation. Enzo Bartoli Piemonte, med dess mörkröda färg, har ett långt avslut med mjuka och välbalanserade tanniner.

Enzo Bartoli Piemonte har snabbt blivit en favorit hos många – och har av Boxtoppen belönats med maxbetyget 5/5. Tre Kronor Vin håller med, då man ger omdömet:

“Ett utomordentligt rött vin på box

Vid upphällning framgår tydliga dofter av blåbär, viol, hallon och örter. För att få maximal njutning av vinet gör man bäst i att servera det i rumstemperatur – och använd gärna stora glas.

Hitta närmaste butik

Enzo Bartoli Piemonte passar ypperligt till middagar när man vill bjuda på det där lilla extra. Vinet avnjuts med fördel tillsammans med klassiska rätter från Piemonte – som till exempel pasta med vit tryffel, svamprisotto och långkok.

Hitta butiker nära dig som har Enzo Bartoli Piemonte – klicka här för att gå vidare till Systembolaget. Enzo Bartoli Piemonte kostar 294 kronor. 

Gå vidare till Systembolaget.

Nästa artikel