En omtyckt bag-in-box med populära druvor

Enzo Bartoli Piemonte är en förträfflig bag-in-box med en elegant och smakrik karaktär – som har fått många lovord. Druvorna som används är noga utvalda för sin kvalitet och smak.

Hitta butiker nära dig som har Enzo Bartoli Piemonte – klicka här för att gå vidare till Systembolaget

Den röda boxen Enzo Bartoli Piemonte representerar det bästa från Piemonte i nordvästra Italien – Piemonte som är känt för att producera några av världens finaste viner.

Klimatet i Piemonte passar optimalt till de lokala druvorna som används för att framställa vinet: barberadruvor från Monferrato och nebbiolodruvor från Langhe, som skördas i slutet av september.

En utmärkt vinupplevelse

Därefter jäser vinet på ståltankar under kontrollerade temperaturförhållanden. Vinet har en lenare och rundare karaktär – vilket möjliggörs genom så kallad malolaktisk jäsning.

Enzo Bartoli Piemonte har en smak som utmärks av toner av blåbär, körsbär, nypon, hallon och örter, vilket ger en elegant och fruktig smakupplevelse. Vinet har en mörkröd färg och ett långt avslut med mjuka och välbalanserade tanniner.

Vinexperter har gett Enzo Bartoli Piemonte höga betyg, och det har till och med fått maxbetyget 5/5 av Boxtoppen. Tre Kronor Vin beskriver det som ”Ett utomordentligt rött vin på box”.

Var hittar man Enzo Bartoli Piemonte?

Enzo Bartoli Piemonte passar perfekt till middagar när man vill bjuda på det där lilla extra. Vinet avnjuts med fördel tillsammans med klassiska rätter från Piemonte – som till exempel pasta med vit tryffel, svamprisotto och långkok.

Hitta butiker nära dig som har Enzo Bartoli Piemonte – klicka här för att gå vidare till Systembolaget. Enzo Bartoli Piemonte kostar 294 kronor. 

Gå vidare till Systembolaget >>

Nästa artikel