Det bästa från Piemonteregionen – i en box

Enzo Bartoli har gjort det igen.
Här är Enzo Bartoli Piemonte – en hyllad bag-in-box med de omtyckta druvorna Barbera och Nebbiolo.

Vilka butiker har drycken just nu?

Enzo Bartoli Piemonte är en bag-in-box som lämnar avtryck både genom sin eleganta design, men också genom den viktigaste parametern: smaken. 

Här har man nämligen tagit fram en ny favorit från den hyllade Piemonteregionen – då man har valt att kombinera de omtyckta druvorna Barbera och Nebbiolo. den förstnämnda kommer från Monferrato och Nebbiolo från Langhe.

Fått toppbetyg

Piemonte i nordvästra Italien är världskänt för sina viner – och Enzo Bartoli Piemonte är inget undantag. Piemonteboxen blev omedelbart en succé, och har av Boxtoppen belönats med toppbetyget 5/5.

Att det är just Barbera och Nebbiolo som spelar huvudrollerna är knappast någon slump, då druvorna är särskilt utvalda för sin eleganta och smakrika karaktär. 

Enzo Bartoli Piemonte har en mörkröd färg med doft av blåbär, viol, hallon och örter. Smaken är elegant och fruktig med toner av blåbär, körsbär, nypon, hallon och örter – och vinet har ett långt avslut med mjuka och välbalanserade tanniner.

Använd stora glas

Enzo Bartoli Piemonte passar ypperligt tillsammans med grillat kött, pasta med vit tryffel, svamprisotto eller andra klassiska rätter. 

Ett annat tips är att använda stora glas och servera vinet i rumstemperatur – för att få fram det bästa av Enzo Bartoli Piemonte. 

Hitta butiker nära dig som har Enzo Bartoli Piemonte – klicka här för att gå vidare till Systembolaget. Enzo Bartoli Piemonte kostar 294 kronor. 

Gå vidare till Systembolaget.

Nästa artikel