Allt du behöver veta om populära nyheten från Piemonte

Äntligen är den här – den efterlängtade nyheten från kvalitetsområdet Piemonte. 
Nu kan man beställa Enzo Bartoli Piemonte Rosso på Systembolaget.

Klicka här för att beställa den omtalade nyheten.

Piemonte i nordvästra Italien, som betyder landet vid bergets fot, är världskänt för sina fina och omtyckta viner – av många ansedda som landets bästa. 

Och nu kommer det en efterlängtad nyhet från anrika Piemonte då Enzo Bartoli har lanserat en ny bag-in-box, som mixar två klassiska piemontesiska druvsorter – Barbera och Dolcetto.

Klimatet i Piemonte passar optimalt till de lokala druvorna som används för att framställa Enzo Bartoli Piemonte Rosso. 

Tydlig fruktighet

Vinet har en tydlig doft av körsbär, viol, skogshallon, blåbär och örter. Smakmässigt är fruktigheten tydlig och där återfinns även nyanserade ekfatstoner. Vinet passar väldigt bra till mat, särskilt då tanninerna är mjuka men tydliga och då integreras väl med den höga syran som ger vinet dess fräschör. 

Enzo Bartoli Piemonte Rosso gör sig, föga förvånande, bäst i kombination med klassisk italiensk mat som till exempel pizza, tryffelpasta och ragù. Men för alla grillentusiaster passar det glädjande även till kyckling, fläsk- och nötkött samt grillade grönsaker. 

Går nu att beställa

Det röda boxvinet har fått 4 av 5 poäng av Boxtoppen, och passar lika bra till vardags som till helgens middagar och festligheter. 

Den efterlängtade bag-in-boxen kostar 203 kronor och går nu att beställa på Systembolaget. Klicka på någon av länkarna i artikeln för att ta reda på mer.

Vilka butiker har Enzo Bartoli Piemonte Rosso just nu? Här hittar du den populära nyheten.

Nästa artikel