Upptäck Stockholm till sjöss – utan extra kostnad

Publicerat: 2017-3-8

Stockholm har ett brett utbud för kollektivtrafiken på land, men SL erbjuder även resor till sjöss. Fyra olika pendelbåtslinjer ger resenärer möjligheten att upptäcka vår vackra huvudstad från vattnet.

FÖR IPHONE: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu. 

Varje dag reser omkring 800 000 personer med kollektivtrafiken i Stockholms län – och det är främst buss, pendeltåg och tunnelbana som är de mest flitigt använda färdmedlen.

Vad många inte vet är att det även finns fyra pendelbåtslinjer som ingår i SL-trafikens ordinarie nät. Du får tillgång till dem med samma biljett som i den övriga kollektivtrafiken.

Att åka pendelbåt är inte bara ett smidigt sätt att ta sig från en punkt till en annan – det är också ett passande tillfälle för att njuta av vyerna av huvudstaden från ett annat perspektiv än det du kanske är van vid.

Gamla stan i Stockholm från vattnet.

Linje 80 (Sjövägen) kör mellan Frihamnen och Nybroplan, via Dalénum (Lidingö) – Nacka strand – Blockhusudden (vissa tider) – Kvarnholmen (Nacka) – Finnboda (Nacka) – Saltsjöqvarn (Nacka) – Allmänna gränd (Djurgården).

Linje 82 (Djurgårdsfärjan) går mellan Räntmästartrappan/Slussen och Allmänna gränd på Djurgården, via Skeppsholmen.

Linje 85 (Riddarfjärdslinjen) kör Klara Mälarstrand – Söder Mälarstrand – Kungsholmstorg och omvänt.

Linje 89 (Ekerö – Stockholm) kommer att börja gå igen den 21 augusti. Linjen går mellan Tappström och Klara Mälarstrand och stannar vid Kungshatt, Lilla Essingen och Ekensberg på vägen. Linjen har ett par avgångar om dagen och den går under vardagarna i rusningstid.

Även Waxholmsbolagets båtar i skärgården ingår i SL:s reseplanerare, men på dem gäller inte din SL-biljett.

FÖR IPHONE: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu. 

Nästa artikel