7 mysiga sommaraktiviteter – som är helt gratis

Publicerat: 2017-21-7

Det finns mycket roligt och spännande att hitta på i sommar-Stockholm. Det mesta kostar pengar, men det finns också en hel del aktiviteter som är gratis.

Vi har därför listat 7 saker som du kan göra – som inte kostar något. De går dessutom att ta sig till på ett smidigt sätt genom att resa kollektivt med SL.

FÖR IPHONE: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu. 

Utomhusbio i Rålambshovsparken
Närmaste hållplats: Fridhemsplan (tunnelbana)

Sommarbio har blivit lite av en tradition i sommar-Stockholm och mellan 16–20 augusti anordnas utomhusbio i Rålis. Under fem kvällar bjuder Stockholms filmfestival på gratis filmvisningar under bar himmel. Det blir knappast mysigare!

Promenad på Drottningholms slott
Närmaste hållplats: Drottningholm (buss)

Det är verkligen en harmonisk stämning i slottsträdgården på Drottningholms slott. Ta en kunglig promenad längs vattnet och njut av den vackra naturen. Har man riktig tur kan man dessutom få en skymt av någon från kungafamiljen.

Indiskt tema på Stockholms Kulturfestival
Närmaste hållplats: Stockholm City (pendeltåg) / T-centralen (tunnelbana)

För första gången har festivalen ett tema utanför Europas gränser. Genom olika genrer ska man sätta doft och färg på vad den indiska kulturen har att erbjuda. Det kommer bli musik, gatukost och mycket annat. Festivalen anordnas mellan 15–20 augusti.

Besök Stockholms riksdagshus
Närmaste hållplats: Gustav Adolfs torg (buss)

Passa på och ta en guidad rundvandring i det mäktiga riksdagshuset. Ingen bokning krävs och man går max 28 personer i varje grupp. Riksdagen är dessutom öppen för de som vill följa debatter i kammaren eller utskottens utfrågningar från åhörarläktaren.

Beachvolley i Rålambshovsparken
Närmaste hållplats: Fridhemsplan (tunnelbana)

Samla ihop ett gäng vänner och bege er till någon av de två beachvolleybollplanerna i Rålis. Perfekt när man hängt lite väl många dagar på stranden och behöver får röra på sig. En kul sommaraktivitet som de flesta kan vara med på.

 

Konståkningar i tunnelbanan
Närmaste hållplats: Stockholm City (pendeltåg) / T-centralen (tunnelbana)

Varje tisdag, torsdag och lördag under sommaren erbjuder SL guidade konstvisningar – så kallade konståkningar – i tunnelbanan. Man får lära sig om arkitekturen och se imponerande konst. Turerna på svenska startar klockan 13.30 och de på engelska vid 15.00. Visningen är gratis, men du behöver en SL-biljett för att åka med.

Gratis stadsvandring i Stockholm
Närmaste hållplats: Gamla stan (tunnelbana)

Free Tour Stockholm erbjuder stadsvandringar på drygt 1,5 timme varje dag. Det finns dessutom olika rundor att välja på – och det går att få se såväl klassiska sevärdheter som mysiga Gamla stan. Ett perfekt sätt för att lära sig mer om huvudstaden.

 

FÖR IPHONE: Res prisvärt inom hela Stockholms län. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Res prisvärt inom hela Stockholms län. Ladda ner SL-appen nu. 

Nästa artikel