Så gör du för att hitta prisvärda resor i höst

Regnet och ovädret som dragit in över Sverige under augusti har gjort att svenskarna vill resa utomlands.
Hos Airtours märker man ett ökat tryck – men det går fortfarande att fynda en resa.
– Det går att hitta prisvärda resor till Skiathos och Skopelos i september och Rhodos i oktober, tipsar Stefan Chatzopoulos, kommunikationschef på Airtours.

Boka din resa hos Airtours idag! Här hittar du alla sensommar- och höstresor!

Innan sommaren förutspådde meteorologerna att Sverige skulle få en rekordsommar i år när det gäller sol och värme. Och sommaren började ju riktigt lovande med kanonväder i stora delar av landet under juni.

Men under augusti har regn och ostadigare väder dragit in – stormen Hans härjade och orsakade stora problem i flera städer.

Boka din resa hos Airtours idag! Här hittar du alla sensommar- och höstresor!

Det här ostadiga vädret har gjort att svenskarna rusar till resebyråerna för att säkra en resa till värmen. Och det stora intresset för att resa påverkar priserna.

– Vi ser att priserna går upp – det är ovanligt stor efterfrågan för att vara den här tiden på året. Grekland och Medelhavet är populärt. Även att boka en resa till en storstad är populärt, det är många som vill ta ett break i höst. Städer som London och Rom bokas en hel del, säger Stefan Chatzopoulos kommunikationschef på Airtours.

I september går det att åka extra billigt till Mamma Mia-ön, Skiathos och Skopelos.

Även om intresset att resa är stort och priserna påverkas så går det att fynda.

 – När det gäller storstadsresor så undvik att resa över helgen, sikta på att resa under veckan, tipsar Stefan och fortsätter:

–För sol- och badresor, så till exempel i september går det att åka extra billigt till Mamma Mia-ön, Skiathos och Skopelos. Och i oktober är Rhodos ett prisvärt alternativ, säger han.

Mamma Mia-kyrkan på Skopelos.

Boka din resa hos Airtours idag! Här hittar du alla sensommar- och höstresor!

Nästa artikel