Guiden: Här är tre magiska öar i Sporaderna

Mars och vädret i Sverige skiftar mellan snö och vårvärme.
Låt oss för en sekund drömma oss bort till kristallklart vatten, sand mellan tårna, mysiga gränder och lummig grönska!
Söker du ett resmål där du kan kombinera lugnt strandhäng med äventyr och aktiviteter ute till havs? Då är Sporaderna något för dig!

PASSA PÅ: Få upp till 2200 kronor rabatt per person på utvalda resor i juli! Boka din resa här!

Sporaderna ligger längs Greklands östra kust och består av cirka 24 öar. Här vill vi tipsa om tre av öarna; Skiathos, Skopelos och Alonissos – där varje ö har sin unika charm. Just till Sporaderna erbjuder Airtours ett stort antal resor och väljer du att boka en charter hit kan du just nu få riktigt bra rabatt. 

✔️Skiathos – Något för utforskaren

Till Skiathos stad, enda staden på ön, kan du enkelt flyga från Sverige och resan tar cirka 3,5 timmar. Här finns en genuin grekisk känsla ur flera aspekter – med fina stränder, klarblått vatten, mysiga gränder, gedigen historia och smaken av grekisk husmanskost. Med det stora utbudet av stränder, hela 60 stycken, kan du helt efter tycke och smak hitta en strand som passar dig och dina intressen. Det är enkelt att ta sig runt på ön – med hyrbil eller moped går det att utforska ön som helhet. Vill du lära dig mer om öns historia kan du spendera tid i den forna huvudstaden Kastro, där det finns mycket att se och upptäcka. Eller varför inte besöka det intressanta klostret Evangelistria eller någon av de gamla kyrkorna och fästningarna runt om på ön. Ön är klädd i en härlig grönska och pinjeträd dominerar landskapsbilden. 

JUST NU: Få upp till 2200 kronor rabatt per person på utvalda resor i juli! Boka din resa här!

Hotellet Elivi erbjuder Superiorrum med direkt poolaccess.

Hos Airtours hittar du flera hotell av lyxig klass på Skiathos, vi tipsar gärna om hotellet Elivi som kännetecknas av omtanke och elegans. 

Agios Ioannis sto Kastri – även kallad Mamma Mia-kyrkan är ett givet utflyktsmål när du besöker Skopelos.

✔️Skopelos – här spelades Mamma Mia in

Vill du hellre åka på upptäcktsfärd på egen hand borde du åka till ön Skopelos – en av områdets lugnaste och vackraste öar, dit färre skandinaver tar sig. Ön utmärker sig med den gröna och frodande grönskan, det azurblåa vattnet och alla de små vackra kloster och kyrkor som smyckar ön. Skopelos är mycket välkomnande och sofistikerad med mängder av restauranger, mysiga caféer, hantverksbutiker och härliga vandringsleder. Hit reser du för den lugna och stillsamma atmosfären, med fina mandelträd som pryder omgivningen. Något ytterligare  som kanske kan få dig att överväga ett besök på Skopelos är att ön varit filminspelningsplats till en mycket världsberömd film – nämligen Mamma Mia! Åk hit för att besöka platserna som syns i filmen – för att uppleva igenkänning och en nostalgisk känsla.

Skopelos Village har två poolområde. Dessutom finns en tredje pool endast för de som bor i de större sviterna.

Även på denna ö har Airtours flera omtyckta hotell, vi tipsar gärna om hotellet Skopelos Village. Här bor du bland blomstrande bougainvillea i ljusa och hemtrevliga rum. Det var även här som flera av filmstjärnorna bodde under inspelningen av den omtyckta filmen. Därför är receptionen full av härliga foton därifrån. Så drömmer du om att bo som stjärnorna så går det, tro det eller ej, att checka in i samma rum som Merilyn Streep eller Pierce Brosnan har bott i. Vilken grej va! 

✔️Alonissos – Något för marina fantasten 

En gemensam nämnare för de grekiska öarna är såklart de härliga stränderna och de vackra omgivningarna, och här är Alonissos inte något undantag. På ön finns staden Patitiri där större delen av lokalbefolkningen bor. Den idylliska staden ligger i en bukt omgiven av skogsklädda berg där husen ser ut att klättra längst bergsväggarna och stränderna ligger endast inom 15-45 minuters gångavstånd. Något som imponerar är att Alonissos tillhör en av Europas största marina nationalparker med ett fenomenalt undervattensliv. Med en stor variation av växter och djur, gömda skeppsvrak och gamla kloster på botten kan du uppleva riktigt coola ögonblick under ytan när du dyker eller snorklar. Här finns även flera sköna vandringsleder som du kan ledas genom med hjälp av uppsatta kartor.

Boka din resa idag och få upp till 2200 kronor rabatt per person på utvalda resor i juli!

Vi tipsar om hotellet Paradise med fint poolområde och bar.

Ett hotell vi vill lyfta på ön är hotellet Paradise som är ett mindre hotell med familjär stämning och vackert läge ovanför hamnen i Patitiri. Här har du nära till bad från klipporna nedanför hotellet och promenadavstånd till stranden intill hamnen.

PASSA PÅ: Få upp till 2200 kronor rabatt per person på utvalda resor i juli! Boka din resa här!

Nästa artikel