”Första gången jag besökte Samos blev jag helt förälskad”

Grekiska Samos har allt du kan önska dig för en perfekt semester.
Fantastisk väder en stor del av året, vackra orörda stränder, historiska sevärdheter och en grönskande natur.
– Första gången jag besökte Samos blev jag helt förälskad, säger Jessica Fredrixon, guide på Airtours.

PASSA PÅ: Få upp till 1700 kronor rabatt per person på resor i august! Boka din resa här!

En person som verkligen älskar Samos är Airtours guide Jessica Fredrixon. Hon besökte Samos för första gången 2016 med sin syster och en kompis och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet.

– Jag blev helt förälskad – jag kom dit och kände mig helt tillfreds. Samos har den inverkan på dig. Jag skulle bara vara där en vecka men när jag kom hem till Sverige packade jag bara om väskorna och åkte tillbaka, berättar hon.

Sedan dess har Jessica arbetat som guide åt Airtours på just Samos. När det är säsong välkomnar hon varje vecka nya gäster till ön och ser till att de får den bästa semestern.

– Samos passar verkligen alla. Hit åker du för att njuta av god mat, bada på fina stränder och upptäcka naturen. Det är ett resmål som uppskattas av par, ensamresenärer, familjer och kompisgäng. Det som det kanske inte finns så mycket av är partyliv, även om det finns barer och vissa klubbar, säger hon.

PASSA PÅ: Få upp till 1700 kronor rabatt per person på resor i august! Boka din resa här!

Men när är egentligen den perfekta tiden att besöka Samos? Jessica berättar att varje period har sin charm.

– Våren är otroligt vacker. Då är det behagligt klimat om du vill åka runt och se olika platser som finns med på Unescos världsarvslista, säger hon och fortsätter:

– I juli och augusti är det varmare och då är det även mycket trevligt som händer i form av event och byfester. Även om det är högsäsong och hel del turister kan du hitta stränder där du är själv. Besöker du Samos under september är vattnet som varmast, så då är det extra skönt med långa bad

PASSA PÅ: Få upp till 1700 kronor rabatt per person på resor i august! Boka din resa här!

För att ta sig runt och upptäcka ön tipsar Jessica om att hyra moped eller bil.

– Det finns många historiska platser att upptäcka. Pythagorion som står på Unescos världsarvslista och Eupalinos tunnel som anses vara den antika världens 8:e underverk. Du kan även besöka Heras tempel som byggdes som en helgedom åt gudinnan Hera.

Jessica arbetar som guide på Samos.

Samos är grönt året om och bjuder på otrolig natur för dig som gillar att vandra. Dessutom finns det flera mysiga bergsbyar att upptäcka. 

– Samos har flera markerade vandringsleder som är både skyltade och numrerade.  Så det är enkelt att bara snöra på sig hiking-kängorna, packa en ryggsäck och bege sig ut. På norra sidan ligger näktergalsdalen där bäckar porlar och höga gamla platanträd tornar upp sig. Runt dom gamla tjocka stammarna slingrar sig gröna klätterväxter, och längst upp för vägen ligger en liten bergsby; Manolates.

PASSA PÅ: Få upp till 1700 kronor rabatt per person på resor i august! Boka din resa här!

Jessica tipsar om hotellet Samaina Inn på Samos

Airtours erbjuder boende på prisvärda hotell för dig som vill åka till Samos under 2023. Jessica tipsar om två av sina favoriter: Samaina Inn, för dig som vill ha all inclusive, och Lithos Hotell.

– Lithos hotell är ganska nyrenoverat. Det är fräscht och modernt hotell med vacker utsikt. Det här passar dig som kanske vill ha ett enklare boende. Samaina Inn är ett av vår populäraste hotell med möjlighet till all inclusive. Hotellet har fina rum och mycket trevlig personal, tipsar hon

PASSA PÅ: Få upp till 1700 kronor rabatt per person på resor i august! Boka din resa här!

Nästa artikel