5 saker du inte får missa på Rhodos

Funderar du på en resa till Rhodos under 2023? Då har du något speciellt att se fram emot. 
Rhodos är ett resmål som passar alla – oavsett vad du vill göra på semestern.
Här guidar vi dig till 5 saker du inte får missa på Rhodos. 

PASSA PÅ: Få upp till 1 300 kronor rabatt per person på utvalda resor i sommar! Boka din resa här!

Gamla Stan – ett givet utflyktsmål när du besöker Rhodos.
  1. När du besöker Rhodos får du inte missa Gamla Stan i Rhodos Stad! Upptäck en av Europas mest välbevarade medeltida stadsdelar som finns med på Unescos Världsarvslista. Strosa runt i Gamla Stan och shoppa i små affärer och ät på trevliga restauranger. Bor du i Rhodos Stad har du promenadavstånd till Gamla stan –  bor du på ett hotell längre bort kan du boka en taxi eller ta bussen.

PASSA PÅ: Få upp till 1 300 kronor rabatt per person på utvalda resor i sommar! Boka din resa här!

Akropolis hittar du en timme från Rhodos Stad.
  1. Lindos, den vita byn, ligger cirka en timmes bilresa från Rhodos Stad. Att besöka Lindos är en perfekt dagsutflykt! Det här är nämligen en av de äldsta byarna på Rhodos, med vita hus och smala bilfria gränder. Byn brukar även kallas för vykortsbyn då de vita husen passar perfekt på bild. På promenadavstånd från byn, på en 116 meter hög klippa, hittar du Akropolis. Ett antikt tempel tillägnat Pallas Athena där bland annat offerbord och statyns fundament finns bevarade. Vill du bada under din dagsutflykt så finns det flera stränder att välja mellan.
Upptäck den fantastiska naturen på Rhodos.
  1. Rhodos erbjuder varierande natur och ett bra tips är att hyra bil och resa runt för att upptäcka ön. De olika delarna av Rhodos särskiljer sig, där västra sidan har den vackraste naturen och på den östra sidan finns de långgrunda stränderna. Men just naturen på den västra sidan är något du borde uppleva! 
Sola och bada på stranden Tsambika.
  1. Tsambika är en av de mest besökta stränderna på Rhodos – stranden ligger vackert mellan bergen och här hittar du allt du kan behöva för en dag på stranden. När du besöker stranden så passa på att gå upp till kyrkan som ligger 300 steg upp – där kan du njuta av fantastisk utsikt. 

PASSA PÅ: Få upp till 1 300 kronor rabatt per person på utvalda resor i sommar! Boka din resa här!

Snorkla vid Antony Quinn Bay!

5.  Anthony Quinn Bay, döpt efter skådespelaren (och Oscarsvinnaren) Anthony Quinn, hittar du på öns östra kust omkring 4 kilometer från Faliraki. Filmen the Guns of Navarone (där Anthony Quinn hade en av huvudrollerna) spelades in på Rhodos 1961 och Quinn älskade verkligen Grekland. Stranden, som är mycket populär, är en av de vackraste stränderna på Rhodos. Packa med snorkel då här finns perfekt snorkelvatten!

JUST NU: Få upp till 1 300 kronor rabatt per person på utvalda resor i sommar! Boka din resa här!

Nästa artikel