Så många svenskar klarar inte av en oväntad utgift

Publicerat: 2022-7-6

Drygt var femte person skulle inte klara av en oväntad utgift på 12 000 kronor, visar statistik från SCB. Skulle du hamna i en situation där du behöver ta ett lån kan du vända dig till LoanStep. Ansök online och du kan få besked redan samma bankdag.

Drabbats av en oväntad utgift? Ansök om ett lån här.

Ett akut tandläkarbesök eller bilen går sönder – man vet aldrig när en oväntad utgift dyker upp. Och när den väl gör det kan den ställa till det rejält.

Trots det är det många hushåll som inte har någon buffert redo för ett ekonomiskt bakslag. Statistik från SCB visar att ungefär var femte person inte skulle klara av en oförutsedd utgift på 12 000 kronor.

De som har det allra svårast att klara en sådan situation är unga vuxna. I åldersgruppen 25-34 år saknar drygt var fjärde person kontantmarginal, enligt SCB:s undersökning.

Då är det bra att hjälp finns när något väl händer.

Hos LoanStep kan man låna upp till 25 000 kronor helt avgiftsfritt, förutsatt att man betalar tillbaka inom 14 dagar. Det är dessutom smidigt att skicka in en ansökan.

Allt man behöver göra är att logga in med e-legitimation och fylla i sina uppgifter, som sedan granskas av LoanStep. Har ansökan inkommit innan klockan 12.00 på en vardag kan du få besked redan samma dag.

Om du skulle ha oturen att drabbas av en oförutsedd utgift: grips inte av panik – kontakta bara LoanStep. Behöver du hjälp redan i dag är det bara att klicka på länken nedan, för att se vilket lån som skulle passa just dig bäst.

Drabbats av en oväntad utgift? Ansök om ett lån här.

Här är LoanStep

• LoanStep erbjuder lån på upp till 25 000 kronor.

• Du betalar inga avgifter om du återbetalar ditt lån så att LoanStep har pengarna på kontot inom 14 dagar.

• Ansöker du innan klockan 12.00 på en vardag kan du få besked redan samma dag.

• Klicka här för att ansöka om ett privatlån redan idag.

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på Hallåkonsument.se

Nästa artikel