Från ansökan till utbetalning – så fungerar det att låna pengar hos LoanStep

Publicerat: 2023-8-2

Hos LoanStep finns möjlighet att låna pengar utan avgifter, förutsatt att lånet är återbetalt inom 14 dagar. I den här artikeln går vi igenom hur det fungerar – från ansökan till utbetalning.

Klicka här för att komma till LoanStep.se

Du ansöker om att låna pengar online

LoanStep erbjuder lån på upp till 25 000 kr, med en löptid på upp till 36 månader.

Om du ser till att pengarna är återbetalda till LoanStep inom 14 dagar så betalar du inga avgifter eller räntor alls, utan endast det belopp du har lånat!

Om du väljer att betala in hela lånet tidigare än upprättad betalplan avslutas lånet direkt och du slipper fler avgifter och mer ränta.

Klicka här för att ansöka om ett lån hos LoanStep

LoanStep behandlar ditt lån online

För att ansöka om ett lån börjar du med att logga in med BankID och fyller därefter i lite korta uppgifter om din ekonomiska situation, för att sedan godkänna villkoren. Du måste också svara på några kundkännedomsfrågor som LoanStep är skyldiga att ställa enligt lagen om penningtvätt.

När du gjort detta tas en kreditupplysning och du får sedan välja till vilket konto pengarna ska betalas ut. Slutligen görs i vissa fall en manuell kontroll av din ekonomiska situation för att säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Pengarna betalas ut till ditt konto

Har din ansökan inkommit innan klockan 12:00 på en vardag kan du få besked redan samma dag, och om ditt lån godkänns är pengarna på ditt konto senast klockan 17:00.

För den som vill lära sig mer om lån och hur man bör tänka när man ska ta ett finns även LoanSteps satsning Låneskolan – en guide för dig som vill ta kontroll över din ekonomi. Du tar del av Låneskolan genom att klicka på länken här under.

Ta del av LoanSteps Låneskolan här!

Representativt exempel: Ett lån taget 2023-11-15 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,20 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 053 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,46 %. Totalt att betala är 40 411 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SBL Finans AB:s  peer to peer lending

Här är LoanStep

• LoanStep erbjuder lån på upp till 25 000 kronor.

• Du betalar inga avgifter om du återbetalar ditt lån så att LoanStep har pengarna på kontot inom 14 dagar.

• Ansöker du innan klockan 12.00 på en vardag kan du få besked redan samma dag.

• Klicka här för att ansöka om ett privatlån redan idag.

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på Hallåkonsument.se

Nästa artikel