Louise: ”Kände inte till riskerna med stenskott”

Publicerat: 2021-16-2

Stenskott på bilens vindruta är något i stort sett alla drabbas av någon gång. Men många känner inte till hur snabbt ett stenskott kan förvandlas till något mycket värre.
– När jag fick höra om riskerna insåg jag att vi måste laga bilen direkt, säger Louise som nyligen drabbats av stenskott.

Superchans: Få glasbehandlingen Carglass® Protect på köpet när du lagar eller byter din vindruta (värde 398 kr)Använd koden SNAP100 när du bokar. Gäller för jobb som bokas senast 28 april.

Ett stenskott kanske inte känns som en stor skada. Men väntar man för länge med reparation kan det påverka bilens säkerhet.

– Vindrutan är en bärande del av moderna bilars kaross och agerar även stöd mot krockkudden vid passagerarsidan om olyckan skulle vara framme. En hel vindruta är säkrare, snyggare och höjer värdet på din bil, säger Lisa, bilglastekniker på Carglass®.

En som råkat ut för just stenskott är 26-åriga Louise från Stockholm som drabbades när hon var ute och åkte med sin 1-årige son.

– Jag märkte det inte förrän vi kom hem och parkerade bilen. På vindrutan fick jag då syn på ett stenskott stort som en femkrona ungefär, säger Louise.

Superchans: Få glasbehandlingen Carglass® Protect på köpet när du lagar eller byter din vindruta (värde 398 kr)Använd koden SNAP100 när du bokar. Gäller för jobb som bokas senast 28 april.

Till en början brydde hon sig inte om skadan utan tänkte att detta var någon hon kunde reparera senare. Men efter att ha hört från en bekant att ett stenskott relativt lätt kan utvecklas till en spricka på vindrutan bestämde hon sig för att boka tid för reparation så snart det bara går.

– Eftersom jag har barn är säkerheten alltid jätteviktig, så när jag fick höra att vindrutan fyller en viktig funktion för säkerheten om man skulle råka ut för en olycka bestämde jag mig för att boka tid för reparation direkt. Jag tänker inte tumma på säkerheten och att reparera stenskott var inte speciellt dyrt heller, så det var inget att tveka om, säger Louise.

Hos Carglass® kan man få tid för byte av vindrutan snabbt. Om man bokar en tid innan 28 april får man ta del av ett supererbjudande: exklusiva glasbehandlingen Carglass® Protect på köpet. Boka tid via länkarna i den här artikeln.

Superchans: Få glasbehandlingen Carglass® Protect på köpet när du lagar eller byter din vindruta (värde 398 kr)Använd koden SNAP100 när du bokar. Gäller för jobb som bokas senast 28 april.

Så enkelt får man Carglass® Protect på köpet

1. Boka din tid via någon av länkarna i den här artikeln – erbjudandet gäller bara när du bokar online.
2. Välj tid och plats för din bokning.
3. Fyll i kampanjkoden SNAP100. I samband med att du valt ditt försäkringsbolag klickar du i rutan: ”Jag har en kampanjkod” och fyller i koden i fältet.
4. Bekräfta din bokning.
5. Besök Carglass® verkstad på tiden du valde och få vindrutan fixad och de nya torkarbladen monterade. Gäller för jobb som bokas senast 28 april.

Vad innebär glasbehandlingen Carglass® Protect?

Glasbehandlingen används på utsidan av vindrutan och gör den behandlade ytan vattenavvisande. Regnvattnet pärlar sig och rinner snabbt av, något som ger en bättre sikt för föraren i regn, snö och slask – både dag och natt. Efter denna behandling av vindrutan får glaset ett vattenavvisande lager som gör att regnvattnet automatiskt rinner av rutan vid en hastighet över 60 km/ t.

En långtidsverkande glasbehandling av vindrutan som:

– Avvisar regn och ger bättre sikt
– Gör det enklare att få bort is, snö och smuts från rutan
– Ger mindre reflexer från regn på rutan, särskilt på kvällen
– Reducerar risken för vattenmärken på rutan i vinter när vägarna är saltade
– Ger tydlig sikt och minskar bromssträckan

FOTNOT: Personen på bilden är inte Louise.

Nästa artikel