Louise: ”Kände inte till riskerna med stenskott”

Publicerat: 2021-16-2

Stenskott på bilens vindruta är något i stort sett alla drabbas av någon gång. Men många känner inte till hur snabbt ett stenskott kan förvandlas till något mycket värre.
– När jag fick höra om riskerna insåg jag att vi måste laga bilen direkt, säger Louise som nyligen drabbats av stenskott.

Superchans: Få torkarblad på köpet när du byter din vindrutaAnvänd koden MARS23 när du bokar. Gäller för jobb som bokas innan 5/4 2023.

Ett stenskott kanske inte känns som en stor skada. Men väntar man för länge med reparation kan det påverka bilens säkerhet.

– Vindrutan är en bärande del av moderna bilars kaross och agerar även stöd mot krockkudden vid passagerarsidan om olyckan skulle vara framme. En hel vindruta är säkrare, snyggare och höjer värdet på din bil, säger Lisa, bilglastekniker på Carglass®.

En som råkat ut för just stenskott är 26-åriga Louise från Stockholm som drabbades när hon var ute och åkte med sin 1-årige son.

– Jag märkte det inte förrän vi kom hem och parkerade bilen. På vindrutan fick jag då syn på ett stenskott stort som en femkrona ungefär, säger Louise.

Superchans: Få torkarblad på köpet när du byter din vindrutaAnvänd koden MARS23 när du bokar. Gäller för jobb som bokas innan 5/4 2023.

Till en början brydde hon sig inte om skadan utan tänkte att detta var någon hon kunde reparera senare. Men efter att ha hört från en bekant att ett stenskott relativt lätt kan utvecklas till en spricka på vindrutan bestämde hon sig för att boka tid för reparation så snart det bara går

– Eftersom jag har barn är säkerheten alltid jätteviktig, så när jag fick höra att vindrutan fyller en viktig funktion för säkerheten om man skulle råka ut för en olycka bestämde jag mig för att boka tid för reparation direkt. Jag tänker inte tumma på säkerheten och att reparera stenskott var inte speciellt dyrt heller, så det var inget att tveka om, säger Louise.

Hos Carglass® kan man få tid för byte av vindrutan snabbt. Om man bokar innan 5/4 får man ta del av ett supererbjudande: gratis torkarblad från BOSCH (värde 596 kr) på köpet. Boka tid via länkarna i den här artikeln.

Superchans: Få torkarblad på köpet när du byter din vindrutaAnvänd koden MARS23 när du bokar. Gäller för jobb som bokas innan 5/4 2023.

Så enkelt får man torkarblad på köpet

1. Boka din tid via denna länk – erbjudandet gäller bara när du bokar online.
2. Välj tid och plats för din bokning.
3. Fyll i kampanjkoden MARS23. I samband med att du valt ditt försäkringsbolag klickar du i rutan: ”Jag har en kampanjkod” och fyller i koden i fältet.
4. Bekräfta din bokning.
5. Besök Carglass® verkstad på tiden du valde och få vindrutan fixad och de nya torkarbladen monterade.

Bosch torkarblad är av högsta kvalité och sortimentet är brett, men det finns ändå några bilmodeller som Carglass® ännu inte har torkarblad till. 

– TESLA Model X Årsmodeller producerade 2015 och framåt
– VOLVO XC60 II Årsmodeller producerade 08/2017 och framåt
– VOLVO V60 II Årsmodeller producerade 09/2018 och framåt
– VOLVO S60 III Årsmodeller producerade 2019 och framåt

Till dessa fyra bilmodeller säljer Carglass® istället torkarblad från Valeo. Torkarblad från Valeo ingår inte i eventuella torkarbladskampanjer.

FOTNOT: Personen på bilden är inte Louise.

Nästa artikel