Experten: Därför ska du inte sälja bilen själv – här får du rätt pris av firman

Publicerat: 2020-3-1

Många lockas av att sälja sin bil privat för att försöka sätta ett högt pris själv.
Men det finns flera farhågor med att försöka sköta hela försäljningen på egen hand.
Här är smarta alternativet som ger dig bland de bästa priserna i branschen – och personlig service hela vägen.

Ska du sälja bilen? Riddermark Bil köper din begagnade bil och hämtar den hemma hos dig.

När man ska sälja sin bil gäller det att bestämma vilket sätt som är smidigast för försäljningen. Många funderar på att sköta allt på egen hand för att försöka sätta ett högre pris. Men då är det viktigt att vara medveten om att man själv är ansvarig för alltifrån pappersarbete och förberedelser till att städa bilen noggrant. Det medför också kostnader som exempelvis att sätta ut en annons på en försäljningssajt för att över huvud taget komma igång.

– Det finns dessutom en risk att köparen hör av sig i efterhand och är missnöjd eller rentav försöker häva köpet. Lägg därtill den flod av bedrägerier som angripit den privata begagnathandeln de senaste åren, säger Peter Dunder som är privatinköpare hos Riddermark Bil.

I stället kan man göra som över 1200 personer varje månad: sälja sin bil till Riddermark Bil, få bäst pris i branschen och personlig service genom hela försäljningen.

– Genom att fylla i sina uppgifter får man ett affärsförslag. När vi sedan kommit överens åker vi ut till kunden den tid som passar denna och gör klart utbetalningen, säger Christian Hanell och lägger till att man givetvis också kan lämna bilen själv i närmaste butik.

En värdering hos Riddermark Bil är noggrann, sker helt manuellt av kunniga värderingsmän och innebär att man får rätt bud som ofta är högre än hos många andra värderingssajter i branschen.

– Man får alltid ett dagsaktuellt och korrekt bud och slipper allt administrativt, som att lösa lån eller genomföra ägarbyten. Detta sköter Riddermark Bil.

Riddermark Bil säljer över 1800 bilar i månaden och har över 2000 bilar i lager – man är minst sagt en rutinerad spelare på marknaden. Den som säljer sin bil till Riddermark Bil får alltid betalt innan man lämnar ifrån sig nycklarna.

– Vi är snabba med digital överföring och man har pengarna på kontot innan man lämnar över bilen till oss, säger Christian Hanell.

Ska du sälja bilen? Riddermark Bil köper din begagnade bil och hämtar den hemma hos dig.

Fem fördelar med att sälja bilen till Riddermark Bil:
Enkelt: Bilen värderas och testas i nuvarande skick utan att du behöver tänka på några förberedelser. Riddermark bil hämtar upp bilen hemma om så önskas.
Ärligt: Är din bil korrekt beskriven står Riddermark Bil för sitt bud. På så sätt kan du undvika tråkiga överraskningar.
Tryggt: Du behöver inte tänka på det administrativa.
Rättvist: Värderingarna görs manuellt av kunniga värderingsmän.
Snabbt: Pengarna på kontot innan du lämnar över bilen.

Nästa artikel