Bästa tipsen: Så får du ut maximalt när du säljer bilen

Publicerat: 2020-3-1

Alla som säljer sin bil vill få ut så mycket pengar som möjligt.
Men vad är egentligen knepen för att casha in på försäljningen?
Här kommer några gyllene tips som kan ge ett extra tillskott i kassan inför nästa bilköp.

Köper din bil snabbt och bekvämt. Så får du den hämtad hemma!

Håll bilen i gott skick: Intrycken är viktiga. Se till att hålla interiören i gott skick, rekonda helst bilen en gång om året. Karossen ska så klart vara fri från bucklor och motor och elektronik fungera felfritt. Detta uppnås bäst genom att serva bilen efter boken, och att åtgärda eventuella skador så som spricka i vindruta med försäkringsbolaget innan försäljning.

Ha ordning på tillbehören: Det finns mycket mer än bara själva bilen som ska vara i ordning för att få ut maximalt vid en försäljning. Se till att ha koll på båda uppsättningarna av nycklarna och att du har båda uppsättningarna av hjul – både sommar- och vinterhjul, samt servicebok.

Serva på auktoriserad verkstad: Att regelbundet serva bilen efter bok är viktigt för att upprätthålla skicket, och ännu bättre är att vända sig till en auktoriserad verkstad. Det minskar avdrag på pris. Ett annat bra tips är att laga stenskottet i tid innan rutan spricker – det kostar bara några hundralappar i jämförelse med att byta hela rutan för tusentals kronor.

Köper din bil snabbt och bekvämt. Så får du den hämtad hemma!

Sälj till Riddermark Bil: Riddermark Bil, med butiker över hela Stockholm, har över 2000 bilar i lager och varje månad säljer cirka 1200 kunder sin bil till företaget. En stor anledning är den precisa och noggranna värderingen som görs när man registrerat sin bil. När man sedan är överens kommer Riddermark Bil hem till kunden och slutför affären om så önskas – eller om man hellre gör klart den i närmaste butik. Riddermark Bil tillhör de som betalar bäst i branschen och sköter också allt det administrativa. Självklart får man betalt direkt, innan man lämnar ifrån sig nycklarna.

Sälj bilen i tid: Riddermark Bil köper i första hand bilar som är svensksålda, maximalt tio år gamla och som har gått under 17 000 mil.

Köper din bil snabbt och bekvämt. Så får du den hämtad hemma!

Nästa artikel