Detta orsakar vaxproppar – så kan du förebygga

Publicerat: 2019-13-10

Att någon gång drabbas av en vaxpropp är inte ovanligt. Däremot går problemet att förebygga. Revaxör Olja spray håller hörselgångarna fuktiga – vilket minskar risken för att en vaxpropp ska uppstå. Har en vaxpropp redan hunnit bildas kan i stället Revaxör öronvaxlösande droppar eller Revaxör öronvaxlösande spray vara lösningen.

Vaxproppar är en av de vanligaste öronrelaterade orsakerna till att man uppsöker sjukvård.

Det kan finnas flera anledningar till varför en vaxpropp bildas, men huvudsakligen beror det på att vaxet av olika anledningar inte rinner ut ur örat så som det ska.

Det kan bero på att man använder tättslutande hörapparater, öronproppar eller hörlurar som sitter i hörselgången. För andra handlar det helt enkelt om att man har trånga hörselgångar eller segt öronvax.

När en vaxpropp väl uppstår kan det medföra obehag och en känsla av ett lock för örat som kommer och går, samt klåda – men främst att man får nedsatt hörsel.

Har du redan drabbats av en vaxpropp? Använd Revaxör öronvaxlösande produkter! De finns både som spray och som droppar. Klicka här för att komma till Apotek Hjärtat.

Problemet är att en vaxpropp kan bli väldigt stor innan man faktiskt märker av den. Därför kan det vara bra att göra vissa saker i förebyggande syfte.

Ett tips är att inte peta sig i hörselgången – varken med fingrar, bomullspinnar eller något annat. Förutom att det kan skada örat och i värsta fall orsaka en inflammation kan det nämligen också bidra till en ökad vaxproduktion.

Ett annat knep för att undvika vaxproppar är att använda Revaxör Olja – en vårdande och förebyggande produkt som du sprayar i hörselgångarna.

Oljan smörjer hörselgången och minskar därmed klåda, samtidigt som örats naturliga rengöringsmekanism förbättras, så att öronvaxet lättare rinner ut ur örat.

Revaxör Olja är enkel att använda. Spraya bara 1-2 doser av oljan i hörselgången, en gång i veckan. Med regelbunden användning minskas risken att vaxproppar uppstår.

Vill du minska risken att drabbas av en vaxpropp? Testa Revaxör Olja i dag! Klicka här för att komma till Apotea.se.

I faktarutan nedan hittar du samtliga apotek där du kan köpa Revaxörs produkter.

Nästa artikel