Därför ska du INTE rensa örat med bomullspinne

Publicerat: 2018-9-11

Många föredrar att rengöra öronen på vax med bomullspinnar, men faktum är att det inte är särskilt bra för dina öron. Ett bättre alternativ är att använda Revaxör Olja spray. När man använder oljan förebygger man nämligen uppkomst av vaxproppar.

Klicka här för att komma till Apoteket där du kan beställa hem Revaxör Olja spray.

Alla har vi någon gång stått framför spegeln med en bomullspinne i handen och försökt rensa öronen på vax. Men det många inte vet är att det faktiskt kan ha motsatt effekt.

Dels finns risken att man petar vaxet längre in i hörselgången. Det kan också öka vaxproduktionen, vilket i sin tur kan leda till att vaxproppar uppstår. I värsta fall kan det även skada örat och orsaka inflammationer.

Vill man ta hand om sina öron är därför en bättre idé att använda Revaxör Olja spray.

Revaxör Olja spray smörjer hörselgångarna och minskar därmed klåda, samtidigt som örats naturliga rengöringsmekanism förbättras, så att öronvaxet lättare rinner ut ur örat.

Den är också lätt att använda: spraya bara 1-2 doser Revaxör Olja spray i hörselgången en gång i veckan, utan att skölja. Vid regelbunden användning minskar risken för att vaxproppar ska uppstå.

Redo att ta farväl av dina bomullspinnar? Testa Revaxör Olja spray! Klicka här för att komma till Apoteksgruppen.

Skulle det vara så att en vaxpropp redan har uppstått ska man inte heller in och peta i örat.

Då är det bättre att använda Revaxör öronvaxlösande produkter. De finns både som spray och som droppar och du hittar dem hos de olika apotekskedjorna.

Revaxör öronvaxlösande produkter finns att köpa hos Apotea.se.

I faktarutan nedan hittar du samtliga apotek där du kan köpa Revaxörs produkter.

Nästa artikel