Experten: Nedsatt hörsel kan vara vaxpropp – så blir du av med problemet

Publicerat: 2018-9-11

Med 10 års erfarenhet som sjuksköterska har Galia mött många patienter med problematik kopplat till vaxproppar. De allra flesta rekommenderar hon samma sak: att testa Revaxör öronvaxlösande medel.
– Det är skönt att en så enkel behandling kan hjälpa en patient, säger hon.

Vaxproppar är ett av de vanligaste öronproblemen som leder till uppsökande av sjukvård.

Galia, som jobbar på vårdcentralen i Arlöv, säger att de snittar på drygt fyra-fem personer i veckan som kommer in med öronrelaterade besvär.

– Det kan exempelvis handla om att de upplever nedsatt hörsel och vill kolla upp om det är en vaxpropp, säger hon.

Har du drabbats av en vaxpropp? Testa Revaxör öronvaxlösande medel – finns både som spray och som droppar. Klicka här för att komma till Lloyds Apotek.

Och de allra flesta får samma kur ordinerad: testa Revaxör öronvaxlösande medel.

– Det gör ju jobbet väldigt bra. Öronvaxet blir mjukt vilket gör det lättare att spola ut. Det är skönt att en så enkel behandling kan hjälpa en patient, säger hon.

Galia berättar att många som kommer in med öronbesvär är i 40-50-årsåldern, men att det inte heller är ovanligt med yngre personer.

– Många unga använder exempelvis tättslutande hörlurar. Det är något som kan bidra till ökad vaxproduktion, vilket i sin tur kan göra att vaxproppar bildas.

Har du drabbats av en vaxpropp? Köp Revaxör öronvaxlösande medel hos Apotek Hjärtat! Finns både som droppar och som spray.

För att minimera risken att drabbas av vaxproppar finns vissa saker som Galia rekommenderar sina patienter – som att undvika att peta sig i öronen med bomullspinnar, exempelvis.

En annan sak som hon ofta rekommenderar är att använda Revaxör Olja.

Oljan smörjer hörselgångarna och minskar på så sätt klåda, samtidigt som risken att drabbas av vaxproppar minskas.

– Och det hjälper faktiskt. Man har ju vissa återkommande patienter, och där har jag många gånger sett att det faktiskt gett resultat.

Vill du också förebygga uppkomst av vaxproppar? Testa Revaxör Olja redan i dag! Klicka här för att komma till Apoteksgruppen.

I faktarutan nedan hittar du samtliga apotek där du kan köpa Revaxörs produkter.

Nästa artikel