5 saker man INTE får missa i Liverpool

I Manchester finns drömmarnas teater och fotboll i världsklass.
Och bara 30 minuters tågresa bort så öppnar sig ännu en stad man inte får missa.
Liverpool är ett måste – oavsett om intresset ligger i kultur eller sport.

Vill du se världens bästa fotboll på plats – samtidigt som du upplever en av de allra häftigaste städerna? Här kan du boka din resa till Manchester via Apollo!

Många sportälskare drömmer om att se internationell toppfotboll på plats – och då finns det inget bättre resmål än Manchester.

Där finns inte bara ett – utan två! – lag i den absoluta världstoppen. Nu finns dessutom en drömchans att se United eller City på plats, då Apollo säljer paketresor där det ingår flyg, hotell och matchbiljetter.

Från Manchester är det dessutom bara en halvtimmes tågresa för att komma till en annan stad som man bara måste uppleva: Liverpool. Här är bara ett fåtal grejer som går att uppleva i staden.

Gå på fotboll
Liverpool är världens kanske mest anrika fotbollsklubb, och hemmaarenan har under nästan alla år varit Anfield.
Liverpool har efter ett par tunga år nu ett lag som håller hög klass, och de utmanar City om ligatiteln i år. Via Apollo går det att köpa biljetter till lagets matcher – om man älskar fotboll så får man inte missa en sån chans!

Besök Beatles Story
The Beatles anses vara det bästa bandet i musikens historia – och de har sitt ursprung i Liverpool. På museet ”Beatles Story” får man se hur de fyra stjärnorna lyckades bli världens mest framgångsrika band, och man får även se gitarrer som använts, skivsamlingar och mycket annat.

Åka på Magical Mystery Tour
Om man inte kan få nog av Beatles så är denna rundtur ett absolut måste. Under ”The Magical Mystery Tour” så får man, med buss, åka runt i Liverpool och se platserna som format bandet, bland annat skolor, familjehem och mycket mer.

Ta en titt på Liverpool Cathedral
Liverpool Cathedral är hela världens största anglikanska kyrka. Det är en mäktig syn i sig, så klart, men för den som vill ha ytterligare detaljer att kolla på så kan man bland annat ta en titt på den magnifika kyrkklockan, som är en av världens största. Här finns även möjlighet att gå upp i kyrktornet, som är över 100 meter högt och ger en oslagbar utsikt över Liverpool.

Gå på fotbollsmuseum
Om man vill ha ett komplement till att gå på en match så finns det gott om möjligheter att se mer av Anfield. Under rundvandringen på arenan så får man se den berömda ”This is Anfield”-skylten, spelartunnel, läktare, plan och omklädningsrum. På museet så kan man även se filmer, bilder och berättelser från Liverpools 120 år långa historia, som är fylld av troféer och åtråvärda titlar.

Få saker toppar hösten i Manchester. Nu finns en gyllene chans att tryggt och enkelt boka din fotbollsresa via Apollo. Läs mer via den här länken!

Nästa artikel